Free cookie consent management tool by TermsFeed

Tehnologia purtabila si casa inteligenta vor fi in centrul atentiei pe scena evenimentului din Asia Computex 2015.

Evenimentul ce va avea loc in capitala Taipei intre 2 -6 Iunie 2015, Computex va avea peste 7000 de exponanti din Taiwan si intreaga lume alaturi de 130.000 vizitatori in cadrul evenimentului ce se va desfasura pe o perioada de 5 zile, acesta fiind al 35-lea an.

„Tehnologia purtabila si accesoriile inteligente folosite zi de zi in viata raman in centrul atentiei dar vizitatorii pot gasi si produse mai mature,” a spus David Liu pentru Taipei Computer Association.

„Mai multi expozanti si-au demonstrat dispozitivele pentru casele inteligente anul trecut dar toate acestea nu erau integrate intr-un sistem central” a spus acesta pentru AFP.

Dispozitivele purtabile vor avea o zona dedicata iar printre acestea se numara ceasuri inteligente, tesaturi sau ochelari alaturi de un nou dispozitiv ce promite sa masoare nivelul stresului cauzat de munca analizand undele cerebrale, spun organizatorii.

Computex atrage inca nume de top din industrie ca Intel, Microsoft sau Ford intr-o vreme in care Taiwan se lupta sa se mentina in varful tehnologiei fata de competitia venita din China.

China a luat un mare avans cu devoltarea de telefoane sub branduri locale dar si solutii hardware dezvoltate si construite in interiorul tarii. Observatorii din industrie spun ca Taiwan trebuie sa inoveze in domeniul Internet of Things (IoT) – de la ceasuri la bucatarie – pentru a-si pastra pozitia.

„Productia in masa nu mai este calea simpla. Companiile din Taiwan trebuie sa isi foloseasca inovatiile daca vor sa supravietuiasca provocarilor,” a spus Siew pentru AFP.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.