In viitoarea actualizare a sistemului de operare Windows Phone 8.1, Microsoft va include si Cortana, un asistent digital personal creat pentru a rivaliza cu Siri si Google Now. Surse din cadrul Microsoft au dezvaluit publicatiei The Verge informatii despre noul asistent vocal. Numele serviciului a fost dat dupa seria de jocuri Halo dar acesta nu folosi un carcater animat al unei persoane de sex feminin ci va fi reprezentat ca un cerc animat. Cortana va va indica atunci cand vorbeste sau gandeste formand o personalitate similara cu Siri din telefoanele iPhone de la Apple.

Ca si Siri, Cortanata va permite utilizatorilor Windows Phone sa seteze cum li se va adresa asistentul activat prin voce. Cortana vi se poate adresa oe nume, porecle ca „Sefule” dupa ce aceasta functie este activata in setarile serviciului. Un punct interesant il reprezinta abilitatea de a salva informatiile si datele intr-un sisten notebook. Notebook va permite asistenului Cortana sa acceseze informatii ca date despre locatie, comportamente, informatii personale, informatii de contact. Cortana pote urmari si zborurile sau alte mentiuni din mesajele email putand sa genereze notificari similare cu Google Now.

Cortana va folosi date din servicii ca Bing, Foursquare si altele pentru a oferi puterea contextuala a Google Now. Asistentul vocal de la Microsoft va invata mai multe despre utilizatori si se va oferi sa stocheze datele in Notebook. Microsoft a folosit numele Cortana in timpul testelor Windows Phone 8.1 si nu se stie daca asistenul va folosi acest nume in versiunea sa finala.

Ne asteptam ca Microsoft sa prezinte Cortana la evenimentul viitor Build alaturi de o versiune Windows Phone 8.1 Developer Preview.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.