Ultima actualizare a Windows Phone 8 tocmai ce a fost anuntata ieri, dar, mai important, o metoda pentru entuziastii si dezvoltatorii care prefera sa piarda garantia telefonului lor pentru privilegiul de a instala actualizarea imediat (in loc sa astepte ca furnizorii sa aprobe actualizarea) a devenit, de asemenea, disponibila. In trecut au existat zvonuri despre acest program cu ceva vreme in urma, dar acum s-a materializat.

Faptul ca au fost nevoiti sa astepte ca distribuitorii sa aprobe si sa permita distribuirea actualizarilor sistemului de operare Windows Phone a fost intotdeauna extrem de frustrant pentru utilizatori. Desigur, furnizorii vor ca actualizarile sa fie testate in mod corespunzator, deoarece ei sunt cei care sunt responsabili pentru telefoanele pe care le vand.

Pana acum, chiar daca nu va pasa intr-adevar de garantie, nu aveati cum sa faceti rost dinguri de ultimele actualizari. Acum acest lucru este posibil, iar noi va vom prezenta mai jos pasii.

AVERTISMENT: Nu uitati ca acest lucru va va anula probabil garantia.

1. Inregistrati-va pe Windows Phone App Studio. Windows Phone App Studio este o unealta gratuita pentru dezvoltarea aplicatiilor Windows Phone, aceasta nu are la fel de multe caracteristici ca si kitul complet de dezvoltare software, dar este simplu si usor de utilizat si, cel mai important, include posibilitate de a debloca optiunea dezvoltator Windows Phone, astfel incat sa puteti instala propriile aplicatii pentru a le testare. Ar fi recomandat sa va inregistrati folosind acelasi ID Microsoft pe care il utilizati cu Windows Phone.

2. Descarcati Windows Phone 8.0 SDK. Pentru ca telefonul dumneavoastra sa fie „Developer unlocked”, trebuie sa utilizati instrumentul de inregistrare ca dezvoltator Windows Phone (Windows Phone Developer Registration). Puteti obtine acest lucru cu ajutorul Express Installer pentru Windows Phone 8.0 SDK, sau puteti descarca imaginea ISO a intregului kit de instalare. La instalarea SDK-ul, daca va da o eroare de certificat care previne finalizarea cu succes a instalarii, incercati sa inchideti programul de instalare si apoi cautati in lista de aplicatii programul numit „Windows Phone Developer Registration”. Este, probabil, deja acolo si, probabil, functioneaza.

3. Deblocati optiunea dezvoltator pentru Windows Phone-ul dumneavoastra. Instructiunile Microsoft pentru deblocarea telefonului pot fi consultate pe site, dar in esenta, tot ce trebuie sa faceti este sa intrati in programul „Windows Phone Developer Registration„, program care a fost instalat cu Windows Phone 8.0 SDK. Asigurati-va ca smartphone-ul dumneavoastra Windows Phone 8 este conectat la PC printr-un cablu USB. Instrumentul va detecta telefonul dumneavostra si dupa ce v-ati conectat folosind ID-ul Microsoft (cu care v-ati înregistrat pe Windows Phone App Studio), veti putea sa va deblocati telefonul ca dezvoltator cu un singur click.

DevPhoneReg

4. Instalati Previzualizare pentru dezvoltatorii de aplicatii pe Windows Phone si permiteti rularea programului de previzualizare. Dupa ce obtine deblocati optiunea dezvoltator, puteti descarca aplicatia „Previzualizare pentru dezvoltatori” din Windows Phone Store. Fie faceti click pe acest link de pe telefonul dumneavostra, fie folositi browser-ul web pentru a trimite aplicatia pe telefon. Dupa ce instalarea se finalizeaza, lansati aplicatiile si urmati instructiunile pentru a activa telefonul pentru programul de previzualizare.

5. Mergeti la Settings (Setari) > Phone Update (Actualizari) si verificati daca exista actualizari. In scurt timp, telefonul ar trebui sa gaseasca fisierele GDR3 de instalare si de acolo veti putea sa le descarcati si instalati. Telefonul va reporni, pe ecran va vor aparea cateva animatii pentru o scurta perioada, apoi reporniti-l din nou si efectuati un transfer de date. Dupa aceasta, telefonul dumneavoastra ar trebui sa ruleze ultima versiune Windows Phone 8.0 GDR3!

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.