Free cookie consent management tool by TermsFeed

Desigur ca nu putem evita momentul in care ne vom vinde smartphone-ul, cumparand altul mai performant. Si de aceea ne-am gandit ca niste tips & tricks pentru a va sterge in mod corect datele de pe el (pentru a evita unele neplaceri) sunt tocmai bune.

Primele masuri pe care oricine le-ar lua ar fi sa-si scoata SIM-ul (si sa copiati contactele pe care le aveti memorate in memoria telefonului) si cardul microSD (daca vindeti telefonul si cu acest card, il puteti formata prin conectarea telefonului la PC).

Acum ca am vorbit despre exterior, sa trecem si la interior. Vestea buna aici este aceea ca cei care au smartphone-uri pe sistemul de operare iOS au o treaba mai usoara (spre deosebire de cele care merg pe Android unde treaba este un pic mai complicata si difera de la un producator la altul).

Pentru iOS :

Puteti merge la Settings > General > Reset > Erase all Content and Settings si gata. Cu mentiunea ca pentru iPhone 3GS si iOS 3.0 procesul dureaza ceva mai mult. Sistemul de operare avand grija, ca de fiecare cand introducem date in telefon, sa le cripteze automat. Iar dupa datele sunt sterse, iOS lasa in urma lor „reziduuri”  (sau mai bine zis informatii la intamplare, dar care nu au nicio legatura cu cele care au fost sterse).

Pentru Android : 

Inainte sa va stergeti datele de pe un dispozitiv cu acest sistem de operare, trebuie mai intai sa le criptati (Settings > Security > Encryption). Proces care va dura ceva timp. Plus ca veti avea nevoie de un PIN (nu PIN-ul SIM-ului) pe care trebuie sa il introduceti.

Pentru stergerea datelor aveti practic o singura optiune. Aceea fiind sa aduceti telefonul la setarile din fabrica (reset to factory settings), pentru majoritatea fiind o masura suficient de buna pentru protejarea datelor personale ramase in telefon. Dar cat de eficienta este aceasta metoda? Aici depinde de producatorul telefonului.

Noi insa va sfatuim sa nu va vindeti telefonul.

Share.
Avatar of Oncescu Brotea Radu Mihai

Pasionat de social media, IT&C și tot ce înseamnă tehnologie. Sper ca articolele scrise să fie placul vostru și colaborarea cu techcafe.ro de lungă durată.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.