In ciuda numelui cu accente straine, fisierele Matroska nu sunt deloc o raritate. Formatul multimedia, cunoscut in mod comun sub denumirea mkv, este un standard deschis, unul complet gratuit pentru uz independent si comercial. Este, de asemenea, un format industrial, capabil sa stocheze un numar nelimitat de date, avand in acelasi timp capacitatea de a detine diverse metadate sub forma de subtitrari, meniuri sau alte elemente notabile prezente in multe din DVD-urile si discurile Blu-ray din ziua de azi. In orice caz, in ciuda functionalitatii formatului .mkv, acesta nu este cel mai compatibil atunci cand vine vorba despre redarea asa-zisului continut multimedia pe Blu-ray playere, smartphone-uri, tablete si alte dispozitive. Din fericire, .avi este un format compatibil atat cu Windows cat si cu Mac OS X. Cu alte cuvinte, este un format potrivit aproape pentru orice ocazie.

In articolul acesta ne-am propus sa va prezentam un ghid rapid de convertire a fisierelor .mkv in .avi.

Cum sa convertesti fisiere .mkv in .avi folosind Any Video Converter (Desktop)

Pasul 1: Deschideti pagina de download a Any Video Converter si faceti clic pe butonul de download.

avc desktop 1


Pasul 2: Odata descarcat, deschideti convertorul AVC si urmati instructiunile de instalare. Fisierul de instalare va va cere, in esenta, sa faceti clic pe butonul Next de cateva ori, urmat apoi de un clic pe butonul Install. Dupa aceea, introduceti numele de inregistrare si codul de licenta, daca este cazul, sau faceti clic pe Continue pentru a incerca sa treceti la pagina principala a convertorului.

avc desktop 2

Pasul 3: Faceti clic si trageti fisierul .mkv pe care doriti sa il convertiti in centrul aplicatiei pentru a-l incarca. Odata incarcat, faceti clic pe mediul din coltul dreapta si selectati Costumized AVI movie. Apoi faceti clic pe butonul albastru pe care scrie Convert Now! pentru a initia procesul de convertire.

avc desktop 3


Pasul 4: Apoi, faceți clic pe optiunea din partea dreapta a dosarului de management – localizat sub butonul Convert Now – urmat de fisierul AVI convertit. Dupa aceea, noul fisier va fi plasat automat pe desktop.

avc desktop 4

Cum sa convertesti fisiere .mkv in .avi folosind Cloud Convert (Online)

Pasul 1: Accesati pagina web a CloudConvert, faceti clic pe butonul Select files din coltul din stanga sus si localizati fisierul .mkv pe care doriti sa il convertiti. Alternativ, faceti clic pe sageata de langa Select files si alegeti fisierul fie din Dropbox, fie din contul Google Drive.

avc cloud 1


Pasul 2: Odata ales fisierul, selectati optiunea Video din meniul alaturat, urmat de optiunea .avi.

avc cloud 2

Pasul 3: Odata alegerile facute, faceti clic pe butonul rosu Start Conversation.

avc cloud 3


Pasul 4: Cand procesul s-a finalizat, faceti clic pe optiunea Download, iar noul fisier .avi va fi plasat automat pe desktop-ul calculatorului. CloudConvert ofera, de asemenea, posibilitatea de a incarca fisierul convertit direct in Dropbox sau in contul Gmail.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.