Atat Qualcomm cat si Intel au anuntat ca vor oferi producatorilor de dispozitive mobile procesoare dezvoltate pe arhitectura de 64 de biti din aceasta vara.

Qualcomm a anuntat o noua varianta a cipsetului Snapdragon 600 pentru a aduce tehnologia de 64 de biti pe cat mai multe telefoane in urmatoarele 12 luni. Conform companiei, noul procesor este perfect pentru telefoanele de nivel mediu si high-end, ca Moto X sau Nexus 5. Desi nu detine de puterea procesoarelor din seria 800 – acest fapt nu deranjeaza compania din San Diego – acesta va ajuta foarte mult dezvoltatorii de aplicatii sa produca versiuni pe 64 de biti pentru produsele create nefiind nevoie sa investeasca foarte mult in obtinerea unei platforme de test pe 64 de biti.

Acesta este un scenariu in care s-a regasit Apple la 6 luni de la lansare iPhone 5S capabil sa suporte arhitectura pe 64 de biti. Exista deja destule aplicatii ce beneficiaza de aceasta tehnologie dar nu multe create de diversi dezvoltatori. Qualcomm incearca sa evite aceasta problema, compania este constienta ca sistemul de operare Android nu suporta procesarea pe 64 de biti dar compania spera ca Google a oferi sistemului sau de operare suport pentru noua tehnolgie pana la sfarsitul anului. Qualcomm a declarat ca mai multi producatori de dispozitive mobile planuiesc lansarea de noi dispozitive capabile sa ofere puterea de procesare pe 64 de biti oferita de Snapdragon 600 pana la sfarsitul acestui an.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.