Free cookie consent management tool by TermsFeed

Instalarea unui emulator Android™ pe o tableta Surface Pro nu este modul cel mai bun de a incerca repararea lacunele din ecosistemul Microsoft.

Microsoft tocmai ce a primit 750,000 aplicatii noi pentru tableta sa Supraface Pro fara a fi nevoit sa ridice un deget. Acest lucru se datoreaza celor de la BlueStacks,  care au adus pe piata versiunea optimizata a Android App player pentru cea mai noua tableta Microsoft.

Problema este ca incercarea de a acoperii golurile  din ecosistemul Microsoft App prin instalarea unui emulator Android nu va rezolva nimic, din contra, ar putea fi chiar daunator.

 Una dintre cele mai mari provocari ale lansarii unei noi calse de dispozitive este crearea unui ecosistem de aplicatii care sa-l sustina. Fa-o cum trebuie – cum a facut Apple cu iOS sau Google™ cu Android – si poate fi o baza solida pentru vanzari masive.

Fa-o gresit – un bun exemplu negativ este intrarea pe piata tabletelor a celor de la BlackBerry cu PlayBook – si inseamna ca nefericitul dispozitivul va fi tinut in viata de un aparat pana cand cineva il va deconecta.

Dupa lansarea Windows 8, Microsoft se confrunta cu provocarile construirii propriul sau ecosistem de aplicatii. Aplicatiile sunt o piatra de temelie a noii platforme, si gigantul din Redmond trebuie sa favorizez si incurajeze dezvoltatorii sa construiasca aplicatii captivante pentru platforma sa, aplicatii care ii vor incuraja pe oamenii sa accepte noua platforma si sa o cumpere.

Dintr-o data, utilizatorii Surface Pro au acces trei sferturi de milion de aplicatii Android, toate aflate la cateva click-uri distanta.

Pentru moment, mai ales pentru cei care au investit intr-o tableta Supraface Pro, asta este un lucru bun. Le ofera acces la o intreaga serie de aplicatii care nu sunt in prezent disponibile pentru acest tip de platforma.

Problema este ca ceea ce este bun pentru detinatorii de tablete Surface Pro azi nu este bun pentru platforma in sine. Aceasta inseamna ca dezvoltatorii pot ignora in mod eficient platforma embrionara si se pot concentra, in schimb, pe platforme care sunt mai profitabile – iOS si Android. Ceea ce nu este un lucru deloc bun pentru evolutia viitoare a platfomei.

Se pare ca BlueStacks vizeaza agresiv utilizatori Windows 8. Compania a incheiat deja un parteneriat cu Lenovo, care foloseste Android App Player pe PC-urile sale. BlueStacks, evident, exploateaza un gol lasat pe aceasta piata, si cel putin un OEM considera ca adoptarea Android este miscarea potrivita atunci cand vine vorba de Windows 8.

Incercarea de a repara deficientele unei platforme prin adaugarea alteia nu este un lucru bun pentru nimeni.  Nu este benefic pentru Microsoft, deoarece astfel sunt evidentiate esecurile sale atunci cand vine vorba de crearea unui ecosistem de aplicatii. Nu este benefic pentru Android, deoarece acest lucru va oferi, fara indoiala, utilizatorilor o experienta neplacuta atunci cand unele aplicatii nu vor functiona conform asteptarilor. Si nu este, de asemenea, benefic pentru dezvoltatorii de aplicatii, care pot fi invinovatiti pentru probleme care nu au nimic de a face cu aplicatiile lor, ci cu modul in care sunt rulate.

Si credem ca nu mai este cazul sa mentionam faptul ca Android sufera deja suficient din cauza problemelor de fragmentare.

Windows 8 si Surface Pro trebuie sa stea pe propriile picioare, iar imprumutul de aplicatii de la ecosistemul Android nu va fi de niciun folos nimanui pe termen lung.

Sursa: YouTube.com

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.