Free cookie consent management tool by TermsFeed

Intretinerea unui site este la fel de esentiala pentru dezvoltarea unei afacerii precum oricare alte politici de revizuire. In aceste timpuri, cu atat mai mult datorita influentei internetului asupra bunului mers al unui business, face din prezenta online a unei afaceri un fapt fara de care nu se poate avansa. Lipsa actualizarilor consistente si constante ale site-ului conex afacerii poate duce treptat la estomparea prezentei pe internet fapt care atrage o cadere semnificativa. Pentru a nu intampina astfel de probleme sunt recomandate serviciile de metenanta IT.

Serviciile de intretinere sau mentenanta ale unui site includ actiuni majore cum ar fi schimbari in functiile site-ului, actualizari de continut, ilustratie sau modificari foto, upgrad-ul imaginilor, supraveghrea functiilor de e-mail pentru a oferi o buna corespondenta. Mentenanta site-ului detinut ajuta la imbunatatirea traficului avut de acesta, prin cresterea vizitelor utilizatorilor aflati in permanenta in cautarea unor informatii noi si folositoare. De asemenea aceasta va poate ajuta in tot ceea ce insemna optimizarea stilului afacerii conduse, oferind noi idei care au un rol foarte important in bunul mers al afacerii.

Mentenanta IT  se poate schimba in functie de tipul de activitate desfasurata sau in functie de frecventa modificarilor sau a unor adaugiri complexe. Orice serviciu de intretinere web este util in cazul in care doriti ca vizitatorii sa revina pentru noi informatii. Insa mentananta tehnologiei informatiei este un proces mult mai complex care presupune includerea mai multor servicii, o parte dintre ele neavand legatura numai cu partea de web.

Orice firma dornica de a oferi servicii cat mai complete si complexe ofera servicii de intretinere si isi canalizeaza oferta pe doua ramuri:

  • mentenanta calculatoare
  • mentenanta servere

In ceea ce priveste mentenanta calculatoarelor serviciile cuprinse aici au ca principal scop mentinerea functionalitatii unei retele la un nivel optim de functionare cu ajutorul unei supravegheri atente si permanente din partea unor specialisti. Intretinerea calculatoarelor implica eliminarea perioadelor de nefunctionare a retelei pentru a nu se ajunge la perturbarea activitatii unei companii.

Complexitatea serviciilor de mentenanta a calculatoarelor rezida din urmatoarele sarcini ce trebuie indeplinite cu regularitate. Astfel putem mentiona instalarea si configurarea sistemelor de operare, instalare softuri, drivere, antivirus, server care poate fi Linux sau Windows, router, imprimante pe usb sau in retea; remedierea problemelor aparute pe partea de hardware si software, facilitarea conectarii sistemelor desktop la retea si remedierea eventualelor probleme legate de imposibilitatea de a face conectarea si oferirea unor solutii de backup manual sau automat pentru a nu periclita informatii valoroase.

Serverul reprezinta o piesa foarte importanta in cadrul unei retele. Fara acesta functionalitatea unei retele este zero. Tocmai din aceasta cauza serviciile de mentenanta server sunt proiectate si au rolul de a mentine serverele la parametrii de functionare care sa nu creeze probleme utilizatorilor. Aceasta sarcina implica supravegherea constanta si intretinerea corepunzatoare.

Serviciile de mentenanta server sunt complexe si contin urmatoarele sarcini ce trebuie indeplinite cu regularitate: configurare server si aci exista doua optiuni, server Linux sau Windows, verificare logo-uri ale serverelor, a functionalitatii serviciilor instalate precum web, mail, active directory, fileserver, dhcp, dns, router, a back-up-urilor instalate de sistem, ediatre permisiuni fisiere, configurare a diferite aplicatii importante, identificarea unor noi soft-urti necesare si upgrade-uri hardware si apoi propunerea unor recomandari pentru a pastra functionalitatea serverelor la calitate optima.

 ***

Pentru servicii de  asistenta tehnica si mentenanta a retelei de calculatoare accesati pagina bitconsulting.ro . Pachetele se adreseaza atat companiilor mici cat si celor mari care isi doresc externalizarea serviciilor IT.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.