Se zvoneste de cateva luni ca LG planuieste sa isi produca propriul procesor mobil denumit Odin. Astazi, LG a confirmat faptul ca zvonurile din presa sunt adevarate si ca lucreaza impreuna cu TSMC la dezvoltarea procesorului mobil Odin.

Cipul dezvoltat de companie este bazat pe designul ARM si va include patru nuclee Cortex-A15 ce vor rula la o frecventa de 2.2GHz si patru nuclee Cortex-A7 ce vor rula la o frecventa de 1.7GHz iar procesorul grafic influs in cip va fi de tipul PowerVR Series 6.

Este o sansa ca noul procesor sa fie inclus in telefonul LG G3 dar, avand in vedere faptul ca dispozitivul se va lansa in curand, este o sansa destul de mica ca LG sa fie pregatita de o productie in masa al noului cip pana la lansarea telefonului. Este posibil ca LG sa mearga pe aceeiasi pasi ca Samsung care a folosit procesorul Exynos in versiunile internationale si din Asia ale Galaxy S3 iar in modelele lansate in SUA a folosit procesorul Snapdragon 801.

Oricum ar fi, este placut sa vedem ca LG a confirmat aceste zvonuri ce circula de cateva luni.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.