Anul trecut in octombrie, Google a anuntat pentru prima data Proiectul Ara, proiect care permite consumatorilor sa-si conceapa propriile smartphone-uri. A urmat apoi o perioada de tacere, in care nu s-a mai auzit nimic despre acest proiect indraznet al companiei. Tarcerea a luat insa sfarsit saptamana aceasta, cand, la o conferinta a dezvoltatorilor, Google a aratat primele prototipiri ale viitorului sau smartphone modular.

Scopul este acela de a crea un endoschelet standard sau cadru, care poate stoca diferite module, cum ar fi procesoare extra-puternice, baterii suplimentare sau cipuri de memorie pentru stocarea de muzica, totul in functie de preferintele clientului.

Smartphone-ul modular Google se afla inca in primele faze de dezvoltare si se asteapta sa fie disponibil in 2015. Pretul de productie al modelului entry-level va fi in jur de 50 de dolari. Conform relatarilor, Google, de asemenea, planuieste sa aduca pe piata un model high-end, cu un cost de productie 500 de dolari.

La conferinta, compania a prezentat prototipul Ara „mediu”. In prezent, Android nu suporta un sistem modular, dar se spune ca sistemul de operare este in curs de actualizare pentru a putea face fata. Primul telefon modular de acest fel este asteptat pe piata la inceputul anului viitor.

Se asteapta ca telefoanele incluse in Proiectul Ara sa aiba o durata de viata de 5-6 ani – mai mult decat durata de viata a smartphone-urilor actuale.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.