Google dezvaluie Proiectul Ara, disponibil in 2015

Anul trecut in octombrie, Google a anuntat pentru prima data Proiectul Ara, proiect care permite consumatorilor sa-si conceapa propriile smartphone-uri. A urmat apoi o perioada de tacere, in care nu s-a mai auzit nimic despre acest proiect indraznet al companiei. Tarcerea a luat insa sfarsit saptamana aceasta, cand, la o conferinta a dezvoltatorilor, Google a aratat primele prototipiri ale viitorului sau smartphone modular.

Scopul este acela de a crea un endoschelet standard sau cadru, care poate stoca diferite module, cum ar fi procesoare extra-puternice, baterii suplimentare sau cipuri de memorie pentru stocarea de muzica, totul in functie de preferintele clientului.

Smartphone-ul modular Google se afla inca in primele faze de dezvoltare si se asteapta sa fie disponibil in 2015. Pretul de productie al modelului entry-level va fi in jur de 50 de dolari. Conform relatarilor, Google, de asemenea, planuieste sa aduca pe piata un model high-end, cu un cost de productie 500 de dolari.

La conferinta, compania a prezentat prototipul Ara “mediu”. In prezent, Android nu suporta un sistem modular, dar se spune ca sistemul de operare este in curs de actualizare pentru a putea face fata. Primul telefon modular de acest fel este asteptat pe piata la inceputul anului viitor.

Se asteapta ca telefoanele incluse in Proiectul Ara sa aiba o durata de viata de 5-6 ani – mai mult decat durata de viata a smartphone-urilor actuale.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus