Un tribunal Egiptean a decis sa suspende accesarea Youtube™ din Egipt pentru o luna din cauza unui fimulet anti-Islam insultandu-l pe profetul Mohammad conform presei locale.

Curtea administrativa a tarii a ordonat Ministerului Comunicatiilor si Investitiilor sa blocheze accesul la Youtube, detinut de Google™, in interiorul Egiptului deoarece gazduieste un film intitulat „Innocence of Muslims,” conform agentiei de stiri nationale MENA.

Videoclipul de 13 minute, construit ca un trailer si facut in Statele Unite a provocat o neliniste anti-Americana in Egipt, Libia si alte zeci de state islamiste din lume in luna Septembrie.

Acest video sustine ca profetul este un nebun si un deviat sexual. Pentru majoritatea musulmanilor, orice insulta adusa la adresa profetului este considerata blasfemie. Curtea a spus ca a avut un proces pe baza acestui video cu cateva luni in urma dar fara a intra in mai multe detalii.

Youtube a „insistat sa transmita videoclipul insultand islamul si profetul, nerespectand credintele milioanelor de Egipteni si neluand in considerare mania tuturor musulmanilor” declara curtea Egipteana conform MENA.

Autoritatea Egipteana pentru Reglementarea Telecomunicatiilor a spus ca va respecta interzicerea accesul de indata ce va primi o copie a deciziei curtii.

Purtatorul de cuvant al Google din Cairo, Maha Abouelenein, a spus ca compania nu a primit nici o notificare oficiala a deciziei sau procesului.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.