Monitorizarea migrarii divertismentului de la PC-uri la Tablete, telefoane inteligente, se considera ca era PC-urile va trece doar daca Windows 8 va avea succes pe tablete.

Computerworld – intr-o alta ilustrare a diminuarii utilizarii PC-urilor, o firma de cercetare a spus ca mai mult de o trime din sondaje asupra consumatorilor care odata au utilizat PC-ul personal pentru accesarea continutului au spus ca au schimbat acest lucru catre tablete sau smartphone-uri.

Spre deosebire de altii ce observa aceste tendinte, John Buffone din grupul NPD a sustinut ca PC-urile nu pleaca nicaieri momentan.

„Sunt deja o multitudine de functionalitati pe care doar PC-urile le conduc cu usurinta” declara Buffone.

Cele mai de top activitati care s-au mutat pe dispozitivele mobile, spune Buffone, sunt aplicatiile de navigare pe internet si utilizarea retelei de socializare Facebook. 27 % dintre utilizatorii de tablete au declarat ca isi folosesc PC-urile mai putin fata de acestea, in general pentru online in timp ce 20% au confirmat ca isi folosesc PC-urile foarte putin pentru accesarea Facebook.

Detinatorii de smartphone-uri au raspuns usor diferit, 27% afirmand ca isi folosesc PC-urile nu foarte frecvent pentru accesul la internet sau pentru utilizarea Facebook.

„Tabletele cu Windows 8 poate schimba asta” declara Buffone, „dar avand in vedere vanzarile, acest lucru nu va fi foarte rapid”

Microsoft a ales Windows 8 – un sistem de operare complet, nu sistemul de operare limitat Windows RT – cu dubla utilizare pe tablete si pe laptopurile ultra-usoare, sistem de operare capabil nu doar sa ruleze pe diferite tipuri de configuratii hardware dar si suportand aplicatii uzuale, traditionale gasite doar pe notebookuri, destul de agil pentru un booist asupra tabletelor.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.