Din senin, platile mobile au ajuns in prime-time. Magazinele si bancile doresc sa adere la Apple Pay, investitorii promoveaza Square iar acum se pare ca si Facebook planuieste sa adauge platile mobile la aplicatia Messenger. Andrew Aude, student la informatica de la Standford, a folosit o unealta de dezvoltare denumita Cycrip pentru a dezvalui codul sursa al Facebook Messenger si a gasit informatia conform careia compania se pregateste sa ofere utilizatorilor optiunea de a face plati direct din aplicatie.

Odata ce aceasta noua functie este activata, aplicatia va permite utilizatorilor sai sa trimita bani prietenilor direct din aceasta, la fel de simplu cum trimit o fotografie. Tot ce este necesar este faptul ca utilizatorii sa introduca datele unui card de debit la Messenger. Momentan, doar cardurile de debit functioneaza cu acest serviciu, nu cardurile de credit. Un PIN setat de utilizator in cadrul aplicatiei protejeaza fiecare plata efectuata.

Pentru a trimite bani unui prieten, tot ce este de facut este sa deschidem Messenger, sa discutam cu un prieten si sa apasam viitorul buton de plati pentru a-i trimite bani prin intermediul aplicatiei. Facebook Messenger va va intreba suma pe care doriti sa o trimiteti si odata ce prietenul a confirmat suma, banii sunt transferati direct in contul acestuia.

Aceasta functie va inainta aplicatia Messenger de la Facebook cu mult inaintea competitorilor sai. Nu este clar data cand noua functie va fi disponibila utilizatorilor retelei de socializare dar, conform Aude, nu mai este mult pana la lansare.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.