Free cookie consent management tool by TermsFeed

Facebook este cunoscut de mult timp pentru faptul că se inspiră și copiază caracteristici de succes de la concurenții săi. Când Snapchat a introdus pentru prima dată conceptul de Stories, Facebook a lansat și el o funcție similară în propria aplicație. În plus, dat fiind faptul că TikTok devine din ce în ce mai popular, Facebook caută din nou să copieze „rețeta succesului”. Dar asta nu e tot. Săptămâna aceasta, rețeaua de socializare se inspiră din nou și anunță testarea unei interfețe pentru grupuri care seamănă izbitor de mult cu cea de pe discord.

Facebook se inspiră din interfața Discord

În primul rând, în ceea ce privește navigarea, grupurile de pe Facebook vor avea o bară laterală în stânga care funcționează mai mult sau mai puțin ca cea de pe Discord.

Aceasta listează grupurile dvs. și cea mai recentă activitate din cadrul lor, cum ar fi postări noi sau discuții pe care nu le-ați văzut încă. De asemenea, puteți să vă fixați grupurile preferate pentru a apărea primele, să descoperiți grupuri noi sau chiar să vă creați propriile grupuri. De exemplu, dacă doriți să aveți acces rapid la cele mai recente postări din grupul dvs. de gătit, acum puteți să le fixați în partea de sus, să găsiți grupuri conexe și să fiți inspirat să vă creați propriul grup.

anunță Facebook

În al doilea rând, administratorii vor avea posibilitatea de a crea canale sau subgrupuri concepute în jurul unei teme. Există, de asemenea, opțiunea de a crea canale de mesagerie care vă permit să comentați și să vizualizați conversațiile publice care au loc într-un anumit interval de subiecte – acest lucru ar putea fi util când se dorește să se vadă ce cred oamenii despre diverse subiecte.

Facebook Messenger noua interfață
Canale tematice pentru discuții prin intermediul Messenger. © Facebook

Grupurile Facebook vor avea chiar și o secțiune specială pentru audio în care utilizatorii pot interacționa în timp real.

Facebook Messenger canale audio
Grupurile de pe Facebook vor putea avea și canale audio. © Facebook

O funcție care permite administratorilor și membrilor să intre și să iasă din conversații audio în timp real. Dacă doriți să auziți cele mai bune sfaturi de la maeștri ai grătarului din grupul dvs. de iubitori de grătar, ar putea fi creat un canal audio disponibil în grupul dvs. de Facebook și pe Messenger.

explică Facebook

Este Discord o platformă râvnită?

Interfața și modul de organizare a discuțiilor de pe Discord au avut un mare succes. Iar cu timpul a devenit foarte popular în rândul comunităților de gameri, dar au existat discuții despre o posibilă preluare de către Microsoft în 2021, când s-a estimat că valoarea platformei ar fi de aproximativ 10 miliarde de dolari. Cu toate acestea, negocierile au eșuat deoarece Discord a refuzat oferta.

În ceea ce privește Meta, este posibil ca Facebook să fi observat că unii utilizatori folosesc din ce în ce mai puțin canalele lor de comunicare în favoarea Discord. Astfel, compania a decis să se inspire de la Discord. Astfel, în aprilie, chiar și WhatsApp a introdus funcția „comunități”, care permite grupurilor de persoane să își organizeze conversațiile în canale tematice, cum sunt pe Slack sau Discord.

Comunitățile WhatsApp vor reuni diferite grupuri sub o singură structură. În acest fel, membrii vor putea primi anunțuri, în timp ce vor discuta în grupuri mai mici create în jurul unor domenii de interes specifice. Comunitățile vor oferi, de asemenea, noi instrumente puternice pentru administratori, inclusiv posibilitatea de a trimite mesaje de tip anunț către toți membrii comunității și de a controla grupurile care pot fi adăugate la acestea.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.