Free cookie consent management tool by TermsFeed

Rivalitate la premiile Nobel din acest an. Sunt distinctii acordate patronului Facebook, Mark Zuckerberg, seful Google, Sergey Brin si investitorului Yuri Milner. Acestia au infiintat o fundatie care premiaza anual reusitele in eradicarea unor boli sau dedicate calitatii vietii. Valoarea premiilor oferite este de trei ori mai mare decat in cazul Nobelului, transmite UNIMEDIA cu referire la money.ro.

Fiecare dintre cele 11 distinctii valoreaza 3 milioane de dolari, fata de 1,1 milioane de dolari cat se acorda la castigarea unui Nobel.

Rusul Yuri Milner, un investitor puternic in retelele sociale online, este cel care a inceput aceasta traditie anul trecut. Pentru anul acesta au fost cooptati si Zuckerberg si Brin, alaturi de sotiile lor. Alti miliardari au fost solicitati sa se alature acestui proiect.

Primii 11 castigatori ai Premiilor pentru Stiintele Vietii au fost deja anuntati pe pagina de internet a fundatiei. Printre ei se numara specialisti din SUA, Japonia, Italia si Olanda.

Interesant este ca oricine poate nominaliza un om de stiinta pe site-ul fundatiei. Nu exista limita de castigatori pentru o categorie, fata de Nobel, unde limita este de trei laureati. Cei 11 alesi in 2013 vor face parte dintr-un comitet care va desemna castigatorii de anul viitor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.