Free cookie consent management tool by TermsFeed

Intr-un post al Canonical pe internet aflam ca versiunea preliminara a Ubuntu pentru dispozitivele mobile a fost lansata. Pe site-ul companiei sunt disponibile imaginile IMG pentru diversele dispozitive Nexus, smartphone-uri si tablete. Ubuntu mai este disponibil, in special, pentru modelele Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 7 si 10.

De asemenea, Canonical a publicat instructiuni detaliate (numai in limba engleza) pentru instalarea sistemului de operare. “Ubuntu Touch Developer Preview este destinat exclusiv pentru dezvoltare si evaluare”, specifica reprezentantii companiei. Dupa cum scrie Ars Technica, sistemul de operare include setul de baza de programe, cum ar fi browserul, contactele, galeria, camera foto, etc.

Alte aplicatii, precum messenger, e-mail, media player si magazin de aplicatii, la moment nu sunt. Datele meteo si calculatorul sunt doar in forma de iconita si nu pot fi deschise.

Ubuntu suporta dual-boot, astfel OS-ul poate fi instalat paralel cu Android™. In cazuri extreme, imaginea sistemului original poate fi descarcat de pe site-ul Google™.

Ubuntu este unul dintre cele mai populare distributii Linux pentru computerele personale. In 2012, el a fost instalat pe aproximativ 20 de milioane de PC-uri. Prima versiune a Ubuntu a fost lansata in 2004, iar  ultima (12.10 Quantal Quetzal) – in luna octombrie a anului trecut.

Sursa: YouTube.com

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.