Fairphone este o companie ce vrea să dezvolte telefoane din surse etice, din regiuni ce se află în afara zonelor internaționale de conflict. Compania spune că a vândut peste 60.000 de unități ale primului model Fairphone în anul 2013 și acum se pregătește să lanseze noul model de smartphone modular Fairphone 2 cu un ecran mai mare, procesor mai rapid dar și alte îmbunătățiri.

Ca și concept, dispozitivul permite înlocuirea ecranului, camerei foto, microfoanelor și chiar portul USB. Ecranul se poate înlocui fără a folosi o șurubelniță deși este nevoie de una pentru înlocuirea camerei foto sau a difuzoarelor.

Fairphone 2 nu este chiar așa de versatil ca și telefonul modular al Google: Project Ara. Sunt câteva module ce nu pot fi înlocuite: unitatea centrală ce include procesorul, memoria și antenele.

Telefonul are specificațiile unui model de top al anului 2014: procesor Qualcomm Snapdragon 801, 2GB capacitate a memoriei RAM, 32GB spațiu intern de stocare, ecran FullHD cu diagonala de 5 inci, cameră foto principală cu un senzor de 8MP și o baterie cu capacitatea de 2420mAh. Alte specificații mai includ un slot pentru un card microSD, slot dusl SIM, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0 și 4G LTE.

Fairphone 2 va rula sistemul de operare Android 5.1 Lollipop și va fi disponibil la pre-comandă în această vară. Nu vă așteptați sa fie ieftin: Fairphone 2 este așteptat să ajungă pe piață la un preț de aproximativ 525 Euro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.