Free cookie consent management tool by TermsFeed

Chrome este capabil să trimită notificări push de ceva timp și se pare că de acum este posibil și cu Firefox.

Începând cu Firefox 44, site-urile sunt capabile să trimită notificări vizitatorilor fără a fi nevoie ca site-ul să fie deschis în browser. Notificările preiau aspectul aplicațiilor native ale sistemului desktop folosit.

Asta înseamnă că site-uri precum Facebook, Twitter, Gmail sau numeroase alte servicii web ar putea să trimită utilizatorilor Firefox notificări direct pe desktop sără a fi nevoie de o aplicație alternativă pentru a face asta.

Notificări PUSH Firefox
Notificări PUSH Firefox

Notificările de tip Push sunt posibile mulțumită tehnologiei Service Worker ce a devenit parte a HTML anul trecut. Orice site este capabil să beneficieze de urma acesteia pentru a trimite notifivări folosind Push API, deși acest API nu este suportat oriunde.

Notificări PUSH Firefox
Notificări PUSH Firefox

Firefox este următorul browser web după Chrome ce primește suport total pentru notificările PUSH. Microsoft Edge, Opera, Safari sau Internet Explorer nu folosesc Push API așa că nu beneficiază de suportul pentru această tehnologie.

Puteți descărca cea mai recentă versiune a browser-ului Mozilla Firefox de pe site-ul oficial mozilla.org.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.