Producătorul de jocuri francez Gameloft a dezvăluit de curând planurile de extindere în Africa prin deschiderea unui birou în Nigeria.

Potrivit companiei, noul birou va ajuta la întărirea prezenței companiei pe piața emergentă de telecomunicații din Africa. Africa este o regiune dinamică atunci când vine vorba de telefonia mobilă deoarece este a 3-a piață globală cu cei mai mulți abonați.

Gameloft are o prezență pe piața Africană prin intermediul unui birou deschis în Johannesburg în anul 2012 iar acum continuă să crească în regiune obținând rezultate impresionante: veniturile au avut o creștere de 536% față de ultimii patru ani. Această creștere impresionantă se datorează și numărului mare de parteneriate dintre companie și operatorii telecom locali dar și cu producătorii de dispozitive mobile.

Creșterea de dispozitive portabile entry-level a reprezentat o oportunitate pentru Gameloft, oportunitate de care a profitat în anii 2013-2014. Compania are destulă experiență în acest segment de piață iar piața locală din Africa este în plină dezvoltare, dezvoltare la care va participa și profita Gameloft.

Gameloft lucrează deja cu mai mulți operatori telecom din Africa iar printre aceștia putem aminti MTN, Orange, Vodafone, Safaricom, Ooredoo sau Etisalat. Aceste legături oferă companiei o prezență bună în cadrul mai multor țări din regiune: Africa de Sud, Nigeria, Agipt, Ghana, Cote d’Ivoire, Maroc, Algeria dar și altele.

Probabil vor urma alte parteneriate strategice în următoarea perioadă ce vor permite companiei Gameloft să atingă și alte țări din regiune ca Etipoia sau Tanzania.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.