Free cookie consent management tool by TermsFeed

O gamă îmbunătățită la piese auto Ford Mondeo, cu sisteme de propulsie de tip benzină – electric, va fi lansată în Europa în cursul anului viitor. Noua linie de modele va include o versiune Wagon elegantă și practică.

Dezvoltată exclusiv pentru Europa, versiunea Wagon le va oferi clienților lui Mondeo Hybrid posibilitatea de a transporta bagaje de dimensiuni mari în timp ce beneficiază de un motor electric care nu creează probleme de autonomie.

Versiunea actuală Mondeo Hybrid cu patru portiere este disponibilă acum la vânzare cu un motor pe benzină de 2.0 litri, un motor electric, un generator și un pachet de baterii de 1.4kWh, menite să asigure rafinamentul absolut în modul de rulare electric.

Ford va completa gama Mondeo Hybrid – care utilizează sisteme de propulsie eficiente de tip benzină -electric prin introducerea unei versiuni practice și spațioase Mondeo Hybrid Wagon. Aceasta va fi disponibilă din 2019.

Ford Moneo Wagon - foto: motor1.com
Ford Moneo Wagon – foto: motor1.com

Noul Mondeo Hybrid Wagon le va oferi clienților care au nevoie de un spațiu mai mare pentru bagaje posibilitatea de a beneficia de gradul de eficiență și de rafinament al unui motor electric în diferite scenarii și contexte, păstrând însă autonomia și libertatea oferite de un motor tradițional cu ardere internă.

„Pentru mulți clienți, aspectul practic al versiunii Wagon este un criteriu obligatoriu de selecție a mașinii . Suntem astfel fericiți că putem anunța faptul că de anul viitor aceștia își vor putea reduce cheltuielile de la benzinărie cu ajutorul sofisticatului sistem de propulsie benzină – electric al noului nostru Mondeo Hybrid Wagon.

Sistemele de propulsie electrificate vor continua să joace un rol cheie în gama noastră europeană de produse.

Ford investește 11 miliarde de dolari și plănuiește să lanseze 16 vehicule full -electrice care vor face parte dintr-un portofoliu global cu 40 de mașini electrificate disponibile până în 2022.” 

– spune Roelant de Waard, vicepreședinte de Marketing, Vânzări și Service în cadrul Ford Europa.

Eleganta versiune de caroserie Mondeo Wagon a fost dezvoltată exclusiv pentru clienții din Europa

Ford va dezvălui lista completă de specificații tehnice și de prețuri ale noii game Mondeo Hybrid în apropierea datei de comercializare. Aceasta va oferi cifre de consum încântătoare și performanțe la capitolul emisii de CO2, devenind o alternativă viabilă la motoarele diesel atât pentru flote, cât și pentru utilizatorii individuali. Mondeo Hybrid este oferit în acest moment în atrăgătoarea versiune cu patru uși, caracterizată de un profil și de o linie joasă a plafonului, inspirate din liniile coupe-urilor sport. În gama actuală este disponibilă și versiunea premium Mondeo Hybrid Vignale.

În gama actuală este disponibilă și versiunea premium Mondeo Hybrid Vignale.

Sistemul de propulsie al lui Ford Mondeo Hybrid utilizează un motor electric ce sprijină propulsorul pe benzină de 2.0 litri care funcționează în ciclu Atkinson.

Un generator permite încărcarea regenerativă a pachetului de baterii complet reciclabil Litiu-Ion răcit cu aer care are capacitatea de 1.4 kWh și este poziționat în partea posterioară a scaunelor din spate. Tehnologia frânării regenerative capturează 90% din energia care altfel s-ar pierde în momentul frânării și reîncarcă astfel bateria. Mondeo Hybrid este capabil să ruleze în mod pur electric, asigurând un nivel de eficiență și rafinament în special în oraș și în contexte în care sistemul Start-Stop se activează des.

Sistemul hibrid dezvoltă 187 CP și este sprijinit de o transmisie Ford cu variație continuă dezvoltată special pentru a eficientiza consumul de combustibil.

Alte tehnologii concepute pentru a-i ajuta pe șoferi să optimizeze eficiența includ interfața Ford Smartgauge, care monitorizează permanent consumul de carburant și de energie, sistemul de servodirecție asistat electric, sistemul de aer condiționat alimentat electric și sistemul de răcire a motorului care reduce semnificativ energia disipată în timpul schimbului termic.

Pachetele tehnologice dedicate confortului și siguranței includ: Sistemul de frânare automată în oraș (Active City Stop), Sistemul de asistență activă la parcare (Active Park Assist), centuri de siguranță gonflabile pentru locurile din spate, sistem de infotainment SYNC 3 cu comenzi vocale și ecran tactil de 8 inch,Farurile adaptive LED (Adaptive Front Lighting System with dynamic LED headlights).Mondeo Hybrid este primul vehicul hibrid- electric produs de Ford în Europa și este asamblat alături de versiunile pe benzină și diesel ale lui Mondeo la ultramodernul sit de producție din Valencia, Spania.

Detalii suplimentare despre noul Ford Mondeo Hybrid

Ford Mondeo Hybrid cu patru uși oferă un consum care pornește de la 4.4 litri/100 km și emisii CO2 care pornesc dela 101 g/km. Consumul declarat energie/combustibil, emisii CO2 şi autonomia electrică sunt măsurate în conformitate cu cerinţele tehnice şi specificaţiile Regulamentelor europene (CE) nr. 715/2007 şi (CE) nr. 692/2008 cu amendamentele subsecvente.

Consumul de combustibil şi emisiile de CO2 sunt specificate pentru o versiune, nu pentru toate versiunile unui model. Procedura standard de testare aplicată permite compararea între două tipuri diferite de vehicule şi diferiţi producători.

Suplimentar faţă de eficienţa consumului de combustibil al unei maşini, manevrabilitatea şi alţi factori care nu sunt de natură tehnică joacă un rol în determinarea consumului de combustibil/energie, emisiilor de CO2 şi autonomiei electrice. CO2 este principalul gaz cu efect de seră responsabil pentru încălzirea globală. Din 1 septembrie 2017, anumite vehicule vor fi omologate utilizând procedura World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) în conformitate cu specificațiile legilor europene (EU) 2017/1151. Noua procedură de testare este mai realistă în măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2.

Din 1septembrie 2018, WLTP va înlocui complet procedura actuală, New European Driving Cycle (NEDC).  În perioada eliminării treptate a ciclului NEDC, consumul și emisiile WLTP sunt corelate cu cifrele NEDC. Deoarece noul ciclu de testare modifică anumite elemente aletestelor, vor exista variații în cifrele anterioare de consum și emisii (de exemplu, aceeași mașină ar putea prezenta valori diferite ale consumului de combustibil și ale emisiilor de CO2).

Pentru piese Ford Mondeo Hybrid vizitați Catalog.Altgradauto.ro unde găsiți toate piesele necesare, un catalog piese auto dedicat pentru gama de mașini Ford.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.