Foxconn discută pentru construirea primei fabrici de asamblare a iPhone în India, conform informațiilor publicate de Reuters venite din partea guvernului.

India ar putea ajuta Foxconn pentru a atenua accelerarea inflației salariilor din China, locul în care asamblează iPhone. Costurile mici de producție ar putea ajuta compania să țină pasul cu comenzile Apple putând astfel să facă față competiției (ca producătorul Quanta Computer Inc.).

Foxconn va trimite o delegație pentru a căuta o locație pe parcursul unei luni de zile – a spus Subhash Desai, Ministrul dezvoltării al statului Maharashtra din vestul Indiei.

Compania plănuiește să dețină 10-12 unități de asamblare în India alături de fabrici si centre de date până în anul 2020. Desai spune ca Foxconn vrea să asambleze Iphone, Ipad și iPod-uri în țară dar încă nu și-au luat un angajament ferm.

Momentan, Apple deține o cotă de piață de 10% în India. Dacă Foxconn va începe sa producă dispozitive iOS in țarp, Apple ar putea reduce prețurile și ar putea câștiga mai mulți clienți pe piața locală emergentă.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.