BlackBerry a dominat odată vânzările de telefoane în zilele în care oamenii obișnuiți nu erau așa de interesați de acestea. A urmat fenomenul iPhone iar apoi Android iar BlackBerry s-a încăpățânat si a refuzat să admită că lumea se schimbă. Cu o cotă de piață foarte mică, se zvonește că BlackBerry va dezvolta un smartphone Android cu o tastatură fizică.

Compania și-a lansat platforma mobilă BlackBerry 10 la începutul anului 2013. Sistemul de operare a venit cu multe funcții interesante dar nu a atras așa de multi clienți pe cât s-a sperat. Văzând că afacerile de pe partea business este în declin, compania a început să își ofere serviciile pe alte platforme, Puteți instala BBM pe Android si iOS iar noul sistem de administrare enterprise BES12 funcționează cu Android, Windows și iOS. Lansarea unui dispozitiv ce rulează Android ar putea fi, totuși, un mare pas pentru companie.

Potrivit Reuters, dispozitivul va avea un ecran generos cu touchscreen alături de o tastatură glisantă. Asta sună ca un telefon ce a făcut furori undeva în anul 2011 sau 2012. Nu este clar dacă telefonul va rula o versiune personalizată a Android (a la Amazon) sau o versiune Google Play a acestuia.

Compania nu a oferit nici un comentariu oficial dar este de așteptat să fie așa.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.