Free cookie consent management tool by TermsFeed

Nu este asa interesant lansarea noilor placi de baza mini-ITX de la Gigabyte, este interesant faptul ca Gigabyte le foloseste ca o intrare in noua piata in dezvoltare a pc-urilor subtiri.

placa de baza gigabyte h77tn

Gigabyte a intrat pe piata placilor de baza subtiri mini-ITX cu noile sale modele H77TN si B75TN. Placile de baza de la Gigabyte mini-ITX sunt cu 43 la suta mai subtiri decat traditionalele placi de baza mini-ITX avand o grosime de doar 2.5cm. Desigur, in lumea laptop-urilor, pot fi destul de groase dar pentru un o placa de baza desktop este destul de subtire.

Ideea este simpla: folosirea porturilor subtiri, eliminarea porturilor de dimensiuni mari ca VGA de pe placa de baza si plasandu-le pe margini.

oile modele de placi de baza H77 si B75 suporta majoritatea procesoarelor Sandy si Ivy Bridge ce se potrivesc in socket-ul 1155 cu o putere maxima de disipare de 77W.

placa de baza gigabyte h77tn

In timp ce sloturile PCIe X4 sunt cu un pas in urma fata de PCIe X16, placile de baza vin cu un port mSATA si cu sloturi de expansiune mini-PCIe permitand utilizatorilor sa instaleze mai mult de un dispozitiv PCIe pe placa de baza mini-ITX.

Alte facilitati sunt: folosirea SODIMM in locul DIMM, permitand producatorilor sa repozitioneze socket-ul CPU si memoriilor pentru a crea spatiu pentru alte facilitati ale placii de baza.

De notat insa ca aceste placi de baza nu sunt destinat exclusiv pc-urilor de tip desktop ci mai degraba in PC-urile all-in-one.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.