Yahoo Inc retrage de pe piata 7 produse, inclusiv aplicatiile mobile pentru smartphone-urile Blackberry, asta dupa ce noul CEO Marissa Mayer a decis sa urmeze exemplul celor de la Google si sa elimine produsele care nu au avut prea mult succes.

Retragerea produselor, anuntata vineri de companie pe blogul oficial, face parte dintr-o campanie de evaluare si revizuire a liniei de produse.

Anuntul de acum este al doilea de acest fel lansat de cei de la Yahoo de cand Mayer, fost director la Google, a devenit CEO, in iulie anul trecut. Asa-numita „curatenie de primavara”, in care mai multe produse sunt retrase, a devenit o obisnuinta la Google in ultimii ani.

 
La o conferinta a investitorilor de luna trecuta, Mayer a anuntat ca Yahoo isi va reduce numarul de aplicatii de la 60-75 cate are in prezent, la 12-15.

 
Yahoo a anuntat ca aplicatiile sale pentru Blackberry nu vor mai putea fi descarcate incepand cu 1 aprilie.

 
De asemenea, a anuntat ca incepand tot de la aceeasi data nu va mai sustine Yahoo Avatars – personajele de desene animate pe care utilizatorii si-le creeaza pentru a-i reprezenta pe retelele de socializare precum Yahoo Messenger si Facebook. Utilizatorii care vor sa foloseasca in continuare avatarul pe Yahoo vor fi nevoiti sa il descarce si apoi sa-l incarce pe profilul lor personalizat de Yahoo.

 
Celelalte produse la care Yahoo va renunta sunt: Yahoo App Search, Yahoo Sports IQ, Yahoo Clues, Yahoo Message Boards si Yahoo Updates API.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.