In cei doi ani de la lansarea primei tablete Nexus, Google a ramas la formatul initial de 7 inci, insa anul acesta am putea asista la o schimbare. Dupa un prim val de zvonuri despre o tableta Nexus 8, care era posibil sa ajunga pe piata in acest an, ultimele stiri anunta ca s-a renuntat la o tableta de 8 inci in favoarea uneia mult mai mare, de 8.9 inci.

DigiTimes, cunoscut pentru legaturile cu piata asiatica, speculeaza ca Google a ales aceasta noua dimensiune pentru tableta Nexus din 2014 pentru a concura cu alte dispozitive mari, dar si pentru a stimula piata tabletelor cu ecran mare. In prezent, acest segment ocupa doar 30% din totalul pietei de tablete. Se asteapta ca intrarea companiei Google pe acest segment de piata sa determine si alti producatori de tablete sa se reorienteze.

In acelasi timp, zvonurile legate de productia unei tablete Apple de 12 inci s-au dovedit a nu fi adevarate. In prezent, Samsung este singurul mare producator care a lansat dispozitive extra-large, de 12 inci – Note Pro si Tab Pro.

Daca luam in calcul ca Google si-a lansat tabletele la mijlocul anului, atunci este posibil ca noul Nexus sa apara pe piata in aceasta vara.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.