Google are o cotă de piată mare pentru sistemul său de operare mobil dar totuși rămâne în urma Apple din pricina fragmentării. Aceasta este opinia jurnalistului Dan Gallagher de la Wall Street Journal ce a reflectat la lupta Google vs Apple și Android vs iOS având în vedere și viitoarea lansare a Android 6.0 Marshmallow de la Google.

Noua versiune a sistemului de operare se va lansa în această toamnă iar unele kituri sunt deja oferite dezvoltatorilor.

Aproape 18% din dispozitivele Android vândute rulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Aproape trei sferturi din baza de date de utilizatori rulează versiunile KitKat și Jelly Bean lansate anul trecut sau acum trei ani. – Dan Gallagher

Iar asta este marea problemă a Android.

În contrast, 86% din utilizatorii iOS rulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Asta a ajutat Apple să dezvolte un ecosistem puternic ce este capabil să genereze aproximativ 20 de miliarde de dolari venituri în acest an. Apple a plătit dezvoltatorilor 10 miliarde de dolari anul trecut, în comparație cu 7 miliarde de dolari cât a plătit google, un alt indiciu că, cota de piață nu înseamnă totul. a mai spus acesta.

Mulți experți în domeniu spun că Google încearcă defragmentarea Android odată cu lansarea noii versiuni a sistemului de operare, chiar dacă Android domină piața mobilă în acest moment.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.