În urmă cu doar câțiva ani, colecția de unelte foto Nik Collection costa nu mai puțin de 500$ iar acum Google oferă toate aceste unelte gratuit.

Nik Collection este un set de șapte plugin-uri pentru Adobe Photoshop, Adobe Lightroom și Apple Aperture. Pachetul include mai multe filtre interesante printre care putem enumera filtrele vintage, controale alb-negru, efecte HDR, filtre pentru reducerea zgomotului, corecție de culoare, îmbunătățire a culorilor sau alte filtre fine. Toată suita poate fi descărcată gratuit pentru sistemel Windows și Mac.

Pentru a explica această decizie, Google spune că va continua să dezvolte soluții foto pentru dispozitivele mobile, soluții ce includ Google Photos și o aplicația Nik Snapseed pentru iOS și Anroid. Deși nu o spune direct, Google nu va continua dezvoltarea suitei pentru desktop așa că nu veți primi actualizări ulterioare.

Nik este o copanie de dezvoltare software din Germania ce a fost achiziționată de Google în anul 2012. Nik oferea mai multe plugin-uri utile pentru desktop la un preț de 500$ iar Google a redus acest preț la 150$ la doar șase luni de la achiziție. Google a avut un interes mai mare pentru aplicația de editare foto Nik Snapseed decât pentru întreaga suită de module.

Ci siguranță, clienții ce au achiziționat acest pachet vor fi dezamăgiți că nu vor mai primi actualizări dar cei ce au făcut achiziția în acest an își vor primi banii înapoi.

Puteți descărca gratuit acest pachet de unelte direct de pe pagina oficială. Accesați site-ul oficial Nik Collection de pe Google.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.