Inactive account manager

Ce se intampla cu documentele si datele dumneavoastra dupa ce „va delogati de la viata”? Acum va puteti planifica acest lucru folosind Inactive Account Manager.

Citandu-i pe cei de la Computerworld am putea spune ca vietile noastre au devenit atat de importante incat Google™ a lansat o caracteristica care ne permite sa controlam ce se intampla cu datele noastre dupa ce murim.

Vietile noastre digitale au devenit complexe. Tot ceea ce distribuim pe Google+, YouTube™ si Picasa™, tot ceea ce stocam in „norii” Google, nu mai este de mult lipsit de importanta.

In prezent, putem stoca informatii financiare personale, copii de rezerva ale tuturor documentelor de pe un dispozitiv sau documente extrem de importante pe spatiul de stocare Drive.

Putem posta pe Google+ ganduri si fotografii la care am dori sa aiba acces cei dragi. Sau poate sunt videoclipuri sau fotografii pe care le-am incarcat si care nu dorim sa fie vazute de parinti.

Google ne ofera posibilitatea sa decidem ce dorim sa se intample cu toate aceste informatii.

„Caracteristica poarta numele de Inactive Account Manager – nu-i un nume prea bun, stim asta – si poate fi gasita in pagina de setari a contului dumneavoastra Google”, spune managerul Andreas Tuerk, intr-o postare pe blog. „Ne puteti spune ce anume doriti sa facem cu mesajele de pe Gamil si datele stocare pe diverse servicii Google in cazul in care contul dumneavoastra devine, dintr-un motiv sau altul, inactiv.”

„Speram ca aceasta nou caracteristica sa va ofere sansa de a va planui viata digitala de dupa, intr-o maniera care sa va protejeze intimitatea si siguranta, si sa usureze viata pentru cei dragi, dupa ce dumneavoastra nu veti mai fi”, a mai scris acesta.

Tuerk a adaugat faptul ca utilizatorii pot alege ca informatiile lor sa fie sterse dupa 3, 6 sau 12 luni de inactivitate. De asemenea, pot alege una sau mai multe persoane care sa primeasca datele stocate de acestia.

In cazul in care sunteti inactivi, dar inca in viata, Google este setat sa va trimite un email pe o adresa secundara de mail si un mesaj pe telefonul mobil.

„Asta este un lucru bun. Ii va forta pe oameni sa se gandeasca ce vor sa faca cu datele digitale dupa ce nu mai sunt,” a spus Dan Olds, un analist al grupului Gabriel Consulting.

„Oamenii pastreaza anumite lucruri departe de ochii tuturor, pe servicii publice de stocare precum cele oferite de Google, din anumite motive,” a spus olds. „Daca cineva ar putea sa aiba acces la aceste informatii dupa moartea dumneavoastra, atunci s-ar putea crea probleme emotionale sau chiar legale pentru altii.”

Acesta a mai adaugat faptul ca se asteapta ca si alte companii sa adauge astfel de caracteristici serviciilor oferite. „De fapt, cred ca acest lucru va incepe sa fie tratat din ce in ce cu mai multa seriozitate,” a spus Olds. „De vreme de oamenii stocheaza din ce in ce mai multe date importante online, ce se intampla cu acestea dupa moarte incepe sa conteze”.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

2 comentarii

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.