Free cookie consent management tool by TermsFeed

Un MacBook hibrid este o idee incitanta. Intrebarea care se pune este daca compania ar trebui sa o si puna in practica.

Tabletele hibrid Windows 8 sunt la moda. Ar trebui oare Apple sa se alature trendului sau ar fi mai bine sa stea de-o parte?

Un patent Apple dat publicitatii saptamana trecuta propune un laptop convertibil – un ercan touchscreen detasabil si o tastatura. Ambele dispozitive sunt wireless, conform raportului.

Teoretic, acest nou MacBook ar putea rezolva dilema alegerii intre un iPad si un MacBook.

Cel putin asta este propunerea celor de la Hewlett-Packard si Lenovo, care si ei au devzoltat astfel de dispozitive.

Una dintre cele mai mari provocari pentru dezvoltator va fi urmatoarea: folosit ca tableta, dispozitivul va trebui sa fie cat de mic, de usor si de subtire posibil, cu este de exemplu iPad 4 sau chiar iPad 2, folosit ca laptop, acesta va trebui sa fie cat se poate de rapid, pentru a oferi productivitate maxima utilizatorului.

Este acest lucru posibil? In viitor mai mult ca sigur, nu se stie daca si acum.

De exemplu, tableta HP Envy x2 are o durata de viata mare a bateriei, este usoara, dar procesorul este cam slab. Windows 8 si alte prodrame ruleaza fara probleme, insa jocurile video mai complexe nu pot fi luate in calcul.

hp envy x2

Un alt exemplu ar fi tableta Microsoft Surface Pro, care poate fi comparata cu un laptop din punct de vedere al performantei, dar care insa este mult mai groasa si mai grea fata de iPad. Un alt minus este durata scurta de viata a bateriei.

Lasand la o parte intrebarea daca cei de la Apple chiar vor transforma acest patent in realitate, oare pot ei realiza un dispozitiv care sa imbine perfect cele doua concepte? Oare chiar este nevoie de un dispozitiv care sa fie folosit atat ca tableta, cat si ca laptop?

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.