Cand Google™ ne intreaba daca dorim sa ne alaturam retelei sale, in general spune cu totii da. Acelasi lucru l-au facut si cei de la Behavio saptamana trecuta. Behavio este o companie fondata de Knight Foundation, creata cu scopul de a dezvolta aplicatii care sa detecteze cu acuratete trendurile sociale si comportamentale cele mai potrivite pentru utilizatorii sai.

Nu se cunoaste exact directionarea tuturor fondurilor primite de cei de la Behavio. In schimb, este bine cunoscut faptul ca echipa este recunoscatoare atat celor de la Knight Foundation, cat si celor de la SXSW Accelerator. Acest grup a castigat competitia SXSW Accelerator din 2012, facandu-si astfel o publicitate masiva. Mai jos veti gasi discursul lui Nadav Aharony de la evenimentul Knight News Challenge din 2012.

Conform celor de la Knight Foundation, succesul celor de la Behavio nu este de data recenta.

“Behavio este o platforma care transforma telefoanele in senzori inteligenti ai comportamentului real ai oamenilor – de la felul in care isi folosesc telefoanele, la felul in care comunica. Fondurile vor fi folosite pentru a ajuta programatorii sa construiasca aplicatii cu senzori mai inteligenti, sa creeze instrumente utile jurnalistilor si sa lanseze o aplicatie pentru mobil care sa le permita indivizilor sa cerceteze date despre propia lor viata.”

Echipa Behavio au precizat ca, desi au devenit parte din echipa Google, vor continua sa mentina proiectul Funf. Deoarece scopul acestora a fost sa creeze „aplicatii pentru smartphone-uri care chiar sunt inteligente”, acelasi lucru l-au realizat si colegii lor de la Funf odata cu Open Sensing Framework.

“Va anuntam cu entuziasm ca echipa Behavio este acum parte a echipei Google! La Behavio, principalul nostru obiectiv a fost mereu sa-i ajutam pe oameni sa inteleaga mai bine lumea din jurul lor. Credem ca expreienta noastra digitala va fi mai bine conectata cu modul in care experimentam lumea, si suntem foarte fericiti ca putem sa ne continuam munca alaturi de cei de la Google” – echipa Behavio.

De retinut este faptul ca Google, ca intotdeauna, va folosi echipa Behavio pentru a crea noi proiecte si pentru a le consolida pe cele deja in derulare.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.