Intel lanseaza platforma de dezvoltare a aplicatiilor pentru HTML5

Intel a lansat o platforma de dezvoltare pentru a usura foarte mult crearea de aplicatii bazata pe HTML5

Intel HTML5 App Development Environment

Aceasta saptamana, in timpul Intel Developer Forum (IDF) din Beijing, Intel a declarat ca isi extinde suportul pentru HTML5 lansand Intel HTML5 App Development Environment. Aceasta platforma ofera un sistem integrat de dezvoltare (IDE), test, debug sau lansarea aplicatiilor pe mai multe sisteme de operare incluzand iOS, Android, Windows 8 si Windows Phone 8.

Sistemul integrat va ajuta dezvoltatorii sa distribuie si sa dezvolte aplicatii pnetru mai multe platforme mai rapid dar si sa reduca costurile pentru dezvoltarea aplicatiilor pe mai multe platforme.

“Bazat pe standardele web si cu ajutorul W3C, HTML5 este un sistem usor pentru dezvoltatori pentru crearea aplicatiilor sau rularea lor pe diferite platforme, Intel continua sa investeasca in HTML5 pentru a ajuta dezvoltatorii mobili sa-si minimizeze costurile considerabil si sa imbunatateasca timpul pana cand o aplicatie este disponibila pentru dezvoltarea acesteia pe mai multe platforme ” declara Patrick Darling.

Doug Fisher, vicepresedintele Diviziei Intel Systems Software a prezentat noua platforma in timpul celei de-a 2-a zi de la IDF Beijing 2013 declarand ca platforma va face mai accesibila dezvoltarea aplicatiilor HTML5 pentru toti dezvoltatorii. Aceasta ofera un sistem integrat front-to-back si un sistem cross-platform si ajuta dezvoltatorii in distribuirea aplicatiilor prin intermediul mai multor magazine online de aplicatii ca Amazon Appstore, Apple App Store, Facebook, Google Chrome Web Store, Google Play Store si Windows Phone Store.

Cu toate acestea, inca o veste extraordinara  este ca Intel va distribui noul sau sistem de dezvoltare absolut gratuit.

Noua platforma de dezvoltare HTML5 consta in App Dev Center pentru dezvoltarea HTML si PhoneGap pentru lucrul in cloud, kitul de dezvoltare cross-platform Intel XDK, App Framework (cunoscut ca jqMobi), librarii JS pentru dezvoltarea HTML5, App Game Interfaces, si App Starter pentru wizardul de start.

“Deoarece HTML5 este trendul viitor in dezvoltarea aplicatiilor, Intel crede ca este important sa ajute dezvoltatorii experimentati in tranzitia catre aceasta platforma” declaratie din partea Intel.

Pentru a incepe lucrul cu Intel HTML5 App Development Environment este necesar sa aveti instalat in sistem Google Chrome.

                        

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus