Cercetatorii au creat retele LiFi cu viteze de 3 Gb/s cu LED

Cercetatorii de la institutul Fraunhofer Henrich Hertz au dezvoltat un prototip de retea LiFi ce este capabil de viteze de 3 Gb/s in testele de laborator.

retele de calculatoare cu viteze mari lifi

Cercetatorii de la Fraunhofer Henrich Hertz (HHI) din Germania au dezvoltat tehnologia Visible Light Communications (VLC) bazat pe sistemul LiFi folosind doar LED-uri conventionale si au transmis cu succes date cu viteze de 3 Gb/s in testele de laborator si 500 Mb/s in conditii atmosferice mai putin decat optime.

Functiile tehnologiei VLC sunt similare cu cele WiFi cu diferenta folosirii LED-urilor in locul transmitatoarelor WiFi, transmite lumina in locul radiatiilor de microunde.

LiFi detine un potential imens deorece poate transforma orice LED conevntional intr-o retea. Opereaza in raza terrahertilor si evita interpolarea cu spectrul wireless, inca mai are probleme de licentiere. Pe viitor va permite sa fie folosit in zone unde aglomerarea frecventelor radio sau in zone unde folosirea undelor radio este interzisa, ca spitalele, zonele aeroporturilor samd.

Tehnologia LiFi nu este inca disponibila pentru comercializare si nu sunt inca planuri pentru aducerea tehnologiei pe piata. Dezvoltatorii au resurse limitate, asa cum declara Sebastian Anthony de la Extreme Tech aceasta “este doar o chestiune de timp.”

               

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus