In caz ca nu ati aflat inca, Facebook a lansat mult mai devreme decat era planuit Facebook Home, insa aceasta aplicatie poate fi folosita doar de un numar limitat de utilizatori, in functie de tipul de dispozitiv folosit. Daca nu aveti un dispozitiv care sa se preteze aplicatiei, inca nu puteti sa o testati.

Sau cel putin nu o puteati testa, caci, mai nou se poate, asta dupa ce Paul O’Brien a gasit un mod foarte simplu de a face aceasta aplicatie sa mearga pe aproape orice tip de dispozitiv care ruleaza sistemul de operare Android. Pe scurt, acesta a dezvoltat o versiune a aplicatiei Home care nu mai recunoaste tipul de smartphone pe care il utilizati si nu va mai afiseaza mesajul „inca nu ti-a venit randul” pe ecranul acestuia.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa schimbati setarile telefonului dumneavoastra pentru a permite descarcarea de aplicatii din surse necunoscute (accesati sectiunea „Securitate”). In urmatoarea etapa nu trebuie decat sa descarcati versiunea sa de Facebook Home, impreuna cu aplicatiile Facebook si Facebook Messenger dezvoltate tot de acesta. In cazul in care aveti deja aceste doua aplicatii deja instalate, trebuie sa le dezinstalati pe amandoua si sa incarcati variantele lui O’Brien, asta pentru ca aplicatia Home sa mearga fara probleme.

Cele prezentate mai sus ar putea sa creeze o problema pentru cei care detin telefoane inteligente care vin cu aplicatia Facebook preinstalata – cazul HTC One, de exemplu -, caci versiunea Home nu va merge prea bine cu varianta de Facebook deja existenta pe telefon. Pentru a nu avea probleme, acesti utilizatori vor fi nevoiti sa reseteze telefonul si sa stearga versiunea Facebook oferita de dezvoltatorul telefonului. Restartarea nu mai este un lucru atat de complicat, mai ales daca utilizatorii se informeaza bine inainte de a face acest lucru.

Varianta propusa de O’Brien a fost testata pe Motorola Droid RAZR HD si pe Samsung Galaxy Note 8.0, iar rezultatele au fost destul de satisfacatoare. Un minus ar fi faptul ca nu toate postarile prietenilor apar pe wall, insa problema asta exista si in cazul variantei clasice de Facebook.

Cel mai mare minus al acestei versiuni si care probabil ca ii va face pe unii sa astepte versiunea Home originala este faptul ca nu se pot trimite mesaje SMS folosind aplicatia Facebook Messenger.

Cu toate acestea, versiunea Home a lui O’Brien va ofera sansa de a testa si folosi aplicatia Home pana cand cea oficiala va fi lansata pentru toate tipurile de Android.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.