Free cookie consent management tool by TermsFeed

Pentru inceput trebuie sa avem in vedere marimea si pretul dar si dimensiunea camerei este un factor de luat in considerare. Dar, ascultati mai mult muzica decat filme?

Sistemul audio „incanta” camera dar dimensiunea camerei si acustica ar trebui luate in considerare atunci cand dorim achizitionam un sistem audio.

O pereche de difuzoare cu o inaltime de 20cm ce pot suna bine intr-o camera de dimensiunile 3×3.5m unde de obicei ati avea nevoie de un sistem de dimensiuni mai mari. Difuzoarele mai mici pot suna destul de bine in camere mici dar daca camera depaseste 12mp este recomandabil ca sistemul audio sa aiba dimensiuni mai considerabile. Cateva sisteme hi-fi suna bine daca sunt pozitionate langa perete, acestea tind ca acustica sa fie mai buna cand sunt pozitionate mai in interiorul incaperii.

Majoritatea boxelor suna mai bine cand sunt pozitionate cu twitter-ele la inaltimea urechilor celui ce asculta. Deci, practic, asezarea sistemului este cruciala atunci cand dorim achizitionarea lui.

Inainte de a merge mai departe – capabilitatea puterii – cat de tare ne place sa ascultam tinand cont de dimensiunea boxelor si de dimensiunea incaperii. Camerele mari sau incaperile ce absorb mult sunet necesita multa putere in redarea acestuia.

Sistemele mari cu multi sateliti ce pot aduce o experienta home-theater sau alte diferite efecte nu sunt recomandate pentru a asculta jazz acustic sau muzica clasica.

Necesitatile de fidelitate pentru explozii sau focuri de arma sunt legate de sunetele de nivel mediu si de o raza dinamica, reproducerea sunetului de pian sau a unei chitare acustice reprezinta cu totul o alta perspectiva. Boxele mici, sau cele cu un singur difuzor pentru bas, sunt cele mai potrivite pentru a asculta muzica. Desigur, daca posibilitatile financiare nu sunt limitate, puteti achizitiona sisteme extraordinare pentru muzica sau pentru filme.

Calitatea frecventelor joase (basilor) si cantitatea variaza enorm, multora dintre noi ne place sa simtim frecventele joase pe cand cativa gasesc frecventele joase la puteri mai mari deranjante. Dar si in aceste conditii totul depinde de dimensiunea incaperii, pentru camere mici poate nu este necesar un difuzor special pentru redarea frecventelor joase pe cand  unele camere mari necesita mai multe difuzoare separate pentru redarea acestora.

Pentru cumparatorii de sisteme home-theater, recomandam sa se tina de acelasi brand pentru boxele frontale, centrale su canalele din jur. Cu boxele de basi sunt griji mai mici. Daca folositi sistemul pentru filme axati-va pe boxa centrala pe care v-o puteti permite. Daca muzica reprezinta principalul rol al sistemului atunci axati-va pe difuzoarele din stanga si dreapta.

Raspunsurile la intrebarea „cel mai bun sistem audio” sunt destule si variaza in functie de ce doriti dvs in special, dimensiunile incaperii, scopul sistemului, sau, de ce nu, de designul boxelor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

  1. Avatar of Stefan

    Un articol destul de bine explicat iar concluzia spune totul despre ceea ce ar trebui luat in calcul cand se achizitioneaza un astfel de sistem.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.