Google face inca un pas pe piata laptop-urilor si urca preturile.

Compania a prezentat joi o noua versiune a laptop-ului Chromebook, dispozitiv care stocheaza totul online. Ultima versiune are cateva caracteristici care il diferentiaza insa de varianta precedenta. Compania Google insasi a conceput si produs acest laptop, care dispune de un ecran touchscreen.

Este, de asemenea, mult mai scump decat varianta Google Chromebook. Un model cu Wi-Fi, la un pret de 1.300 dolari, va fi livrat saptamana viitoare, iar un altul cu retea celulara LTE, la un pret de 1.450 dolari, va fi livrat in luna aprilie.

Daca varianta lansata toamna trecuta poate fi achizitionata la doar 250 de dolari, fiind conceput ca un dispozitiv accesibil tuturor, „Pixel, modelul cel nou, este pentru utilizatorii experimentati”, a spus Sundar Pichai, vicepresedintele Google, la un eveniment media care a avut loc in San Francisco.

Acest lucru reflecta dorinta celor de la Google de a concura cu cei de la Apple si Microsoft in vanzarea dispozitivelor productie proprie.

Intrebarea care se pune este daca clientii vor cumpara un laptop la un asemenea pret de la un producator fara traditie in domeniu, mai ales cand este vorba despre un dispozitiv cloud, mai ales in conditiile in care, pe piata, se gasesc o multime de calculatoare cu functii similare si chiar suplimentare, la preturi mult mai accesibile. Analistii spun ca in viitorul apropiat, majoritatea laptop-urilor vor dispune de touchscreen.

„Pentru cei care s-au obisnuit cu lucrul pe cloud si vor un laptop bun, acesta este cel mai bun dispozitiv din punct de vedere hardware,” a spus Sundar Pichai. „Unii dintre acestia isi cumpara un Mac, altii cumpara Windows 8 si vrem sa ne asiguram ca si Chromebook-ul va fi prezent pe acest segment de piata.”

Dl Pichai a mai declarat ca inginerii de la Google acorda o atentie deosebita designului. Touchscreen-ul este mai luminos si are o rezolutie mai mare decat majoritatea laptop-urilor, dar – ca un minus – bateria are o durata de viata mai redusa. Tastatura raspunde diferit in functie de cat de tare sau de usor este apasata.

Printre plusuri mai putem mentiona – suruburile sunt ascunse, tastatura dispune de un microfon, iar daca sunteti intr-o conferinta video si tastati in acelasi timp, zgomotul deranjant al tastelor nu va mai fi audibil.

Chromebook poate stoca o cantitate mica de date, ca, de exemplu, un fisier atasat unui mail, insa ideea este ca utilizatorii pot sa-si faca treaba in cloud. In loc sa foloseasca Word-ul sau Outlook-ul, de exemplu, oamenii folosesc Google docs sau Gmail. Acest lucru permite un backup imediat si abilitatea de a accesa fisierele folosind orice calculator conectat la internet.

Pentru a-i ajuta pe oameni sa faca trazitia la cloud, Google ofera un terabyte capacitate de stocare pe Google Drive gratis peo perioada de trei ani pentru Pixel, spatiu de stocare care valoreaza 1.800 dolari. Cel mai scump model Pixel se poate conecta la reteaua Verizon atunci cand nicio retea Wi-Fi nu este valabila. Conectarea la reteaua celulara nu presupune un abonamet lunar. Utilizatorii pot plati pentru acces la retea pentru o zi sau pot adauga o extraoptiune pentru dispozitiv la planul tarifar lunar. Versiunea LTE vine cu un spatiu de stocare gratuit de 100 MB lunar, timp de doi ani.

 
Noul Chromebook este un pas inainte in tranzitia celor de la Google spre o companie hardware. Compania a achizitionat Motorola Mobility si a facut echipa cu alti producatori pentru a crea varianta Chromebook si dispozitivele Android Nexus. De asemenea, compania deja a creat Nexus Q si ochelarii Google. Noul Chromebook este un pas inainte in tranzitia celor de la Google spre o companie hardware.

Compania a achizitionat Motorola Mobility si a facut echipa cu alti producatori pentru a crea varianta Chromebook si dispozitivele Android Nexus. De asemenea, compania deja a creat Nexus Q si ochelarii Google.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.