Free cookie consent management tool by TermsFeed

La expozitia Mobile World Congress 2013 de luna trecuta din Barcelona, compania E-ink a prezentat publicului primele sale exemplare de telefoane inteligente cu sistem de operare Android si cu ecran monocrom.

Compania E-ink a mai prezentat la MWC 2013 alte doua prototipuri, unl ce are conectivitate de date 3G iar altul doar tehnologie EDGE. Ambele modele de smartphone-uri au procesoare Qualcom de 1GHz, o greutate de aproximativ 80 de grame si pot lucra timp de o saptamana fara sa necesite o reincarcare, in regim offline bineinteles. Unul dintre cele doua modele dispune de un ecran cu lumina de fundal, acesta ofera posibilitatea de a citi pe intuneric.

Gadgeturile E-ink utilizeaza o versiune extrem de simplificata a sistemului de operare Android (Android 2.3). Acestea pun accentul doar pe aplicatiile ce pot fi usor de utilizat pe un ecran alb-negru: email, browser, apeluri telefonice si altele. Vizionarea filmelor sau jocurile nu sunt disponibile pe astfel de telefoane.

Ecranele celor doua telefoane suporta gesturi multitouch dar raspund destul de greu la atingeri si exista intarzieri in actualizarea imaginii.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.