Google Project Vault este calculatorul mic cat un card microSD

Google Project Vault

In urma cu cativa ani, Intel a prezentat un prototip al unui calculator de putere mica la dimensiunile unui card microSD. Google a prezentat Project Vault in cadrul evenimentului Google I/O – acesta este un mic computer ce poate fi introdus in slotul unui card microSD.

Dezvoltat de grupul ATAP (Advanced Technology and Projects) al Google, Project Vault este, tehnic, un computer dar nu este folosit asa cum este folosit un PC obisnuit. Proiectul reprezinta un nou mod de comunicare sigura si autentificare fara parole.

Intr-un demo, Google a prezentat cum doi utilizatori pot folosi o aplicatie de chat folosind telefoane echipate cu Vault. Deoarece conversatiile sunt criptate si trimise prin intermediul antenei inclusa in Vault, datele conversatiei nu sunt trimise prin telefon. Lui Edward Snowden i-ar fi placut asta.

Cu Project Vault, siteurile vor sti cine incearca sa acceseze o informatie sigura. Prin introducerea modulului Vault intr-un smartphone, tableta sau PC acesta va va autentifica pe baza sablonului scrisului. ATAP denumeste asta un “trust core” si spune ca este de 10 ori mai sigur fata de simpla tastare a parolei.

Project Vault foloseste un procesor ARM (acelasi tip de procesor folosit in majoritatea telefoanelor si tabletelor), NFC si o antena alaturi de 4GB spatiu intern de stocare “izolat si sigilat“. Micul PC ruleaza un Sistem de operare personalizat in timp real (RTOS).

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus