O coalitie de companii din domeniul tehnologic, incluzand Microsoft, au depus o plangere impotriva gigantului Google autoritatilor antitrust Europene.

In timp ce Google continua sa lucreze co autoritatile Europene pentru rezolvarea unei investigatii antitrust, gigantul se confrunta cu inca o plangere din partea rivalilor sai.

ICOMP, o coalitie tehnologica – incluzand Microsoft, ce a creat si fondat acest grup, au formulat o plangere oficiala impotriva Google conform Articolului 101 al legilor competitive Europene.

Potrivit Bloomberg, Comisia Europeana  a confirmat astazi ca a primit aceasta plangere.

Intr-o declaratie oficiala de pe site-ul grupului, coalitia se axeaza pe „mijloacele ilegale” pe care le atinge Google si dominatia sa de pe piata.

„Plangerea ICOMP se indreapta catre reteaua ilegala a Google, intelegerilor cu partenerii sai din sectorul IT si explica ca Google a atins pozitia sa curenta prin practici anti-competitive si nu prin superioritatea tehnologica fata de rivalii sai” – Declaratie oficiala a grupului ICOMP.

Google detine in prezent 90% din piata Uniunii Europene si se crede ca a ajuns la aceasta cifra datorita activitatilor ilegale comerciale fata de competitorii sai, blocand-ule motoarele de cautare, accesul la consumatorii si utilizatori.

Purtatorul de cuvant al Google a refuzat orice comentariu pe baza acestui subiect atunci cand a fost contactat de jurnalistii de la ZDNet.

Daca Comisia Europeana decide ca va penaliza Google, decizia va fi supusa mai intai competitorilor sai pentru comentarii. Daca aceasta actiune va avea succes, va afecta destul de mult motorul de cautare.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.