Free cookie consent management tool by TermsFeed

Google Cardboard a fost un proiect cu un succes mare și se pare că Google va dezvolta un nou dispozitiv dedicat realității virtuale.

Cardboard s-a dovedit un proiect demn și o soluție entry-level populară destinată utilizatorilor curioși de o incursiune în lumea realității virtuale. Următorul dispozitiv pentru realitatea virtuală dezvoltat de Google nu va mai fi unul de carton, compania se va îndrepta către o carcasă din plastic la fel cum a făcut Samsung cu Gear VR, potrivit mai multor surse ale publicației Financial Times.

Unitatea dedicată realității virtuale se va lansa în luna Septembrie a acestui an și va folosi lentile mai bune calitativ față de cele folosite de versiunea curentă a Google Cardboard și va încorpora anumiți senzori – la fel ca Gear VR – indicând faptul că dispozitivul nu se va mai baza în totalitate pe un smartphone pentru a funcționa.

Pentru a asigura succesul dispozitivului, Google încearcă să facă viitorul dispozitiv compatibil cu o gamă mai mare de telefoane față de Gear VR ce funcționează doar cu un număr limitat de telefoane din gama Galaxy de la Samsung.

Potrivit articoului publicat de Financial Times, Google ar pute integra soluții dedicate realității virtuale direct în baza sistemului de operare Android pentru a ușura munca dezvoltatorilor de aplicații dedicate realității virtuale. Aceste informații vin la mai puțin de două luni de când am aflat că Google face angajări ce sugereau anumite planuri ale companiei pentru un nou dispozitiv dedicat realității virtuale.

Odată cu lansarea unui nou dispozitiv, Google se va alătura listei în creștere de companii ce dezvoltă soluții similare. Dacă informațiile publicate de Financial Times se dovedesc a fi adevărate, Google va folosi conferința I/O din Mai pentru a ne oferi mai multe informații.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.