Free cookie consent management tool by TermsFeed

Google se pregătește pentru o decizie majoră referitoare la sistemul de operare Android N. Conform mai multor informații din presă, compania va renunța la Java API și se va îndrepta către altă alternativă open-source.

Compania se află momentan într-o dispută cu Oracle, compania dezvoltatoare a Java. Conform Oracle, sistemul de operare Android nu folosește în mod legal librăriile Java și, așa cum ne-am fi putut aștepta, Google nu este de acord cu asta. Google încearcă să evite o viitoare dispută integrând OpenJDK în viitoarea versiune a Android. OpenJDK este versiunea open-source a java.

Android N va utiliza doar OpenJDK

Potrivit unui articol publicat de VentureBeat, cineva din cadrul HackerNews a descoperit un angajament al Android ce a rămas ascuns destul de mult timp. Publicația a reușit să confime informațiile obținute.

Mutarea de la Java la OpenJDK nu va afecta utilizatorii Android în nici un fel. O veste bună este aceea că este posibil ca Google să contribuie la dezvoltarea OpenJDK. Dacă se va întâmpla asta atunci OpenJDK va deveni o soluție mai bună decât Java, majoritatea sistemelor de operare Linux au lăsat în urmă Java de ceva timp așa că nu ar trebuie să fie un pas foarte greu de făcut.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.