Capacitatea hardurilor pentru pc-uri a ajuns de pana la 4TB, dar cele ale notebook-urilor inca mai au de suferit in aceasta privinta. Ieri, cei de la Hitachi au anuntat lansarea hardului mobil Travelstar 5K1500, primul hard mobil din lume de grosime standard (9,5 mm) de 1,5TB, anteriorul avand o capacitate de numai 1TB.

Surprinzator este faptul ca cei de la Hitachi folosesc trei discuri pe hard, capacitatea fiecaruia fiind de 500GB.

Hardul dispune de interfata SATA de 6Gbps, memorie cache de 32MB, viteza de 5400RPM, consumul de energie in modul standby este de numai 0,5 W, zgomotul este de 2,5 decibeli, poate rezista la impact de 400G/2ms, respectiv 1000G/2ms.

Travelstar 5K1500 va fi livrat in luna iunie, iar in al treilea trimestru va beneficia si de versiunea EA (disponibilitate imbunatatiri) si de cea criptata, ceea ce se traduce prin sporirea stabilitatii pentru a satisface nevoile serverelor blade, routerelor de retea si camerelor de supraveghere video.

Cei de la Hitachi au subliniat, de asemenea, faptul ca hard disk traditional nu va fi inlocuit cu SSD-uri, si ca vor continua sa investeasca in cercetarea si dezvoltarea de hard disk-uri pentru notebook-uri de 9,5 mm si 7 mm.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.