În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi în Beijing, Huawei a lansat noul cipset high-end, Kirin 950. Huawei a ales să folosească arhitectura big.LITTLE și a folosit patru nuclee ARM Cortex-A72 și patru nuclee ARM Cortex A53 alături de procesorul grafic Mali-T880 oferind astfel noului procesor mai multă performanță față de generația precedentă rezultând astfel un procesor cu o viteza de 2,53GHz. Huawei nu a specificat ce dispozitive vor folosi noul procesor proaspăt lansat Kirin 950 dar zvonurile spun că primul va fi Huawei Mate 8.

Pe lângă folosirea arhitecturii big.LITTLE, Huawei a implementat procesul de fabricație FinFET pe 16nm pentru a reduce dimensiunea noului cip. Ca și celelalte cipuri din linia Kirin, 950 are suport pentru 4G LTE și adaugă suport pentru VoLTE. Huawei a implementat Heuristic Scheduling Algorithms (HSA) pentru a prezice momentul în care este necesar un boost de performanță. Compania încearcă să asigure o performanță de top alături de o mai bună administrare a căldurii disipate și utilizării bateriei. Consumul de energie în modul idle a scăzut de la 90mA la doar 6,5mA oferind astfel un timp în modul stand-by mult mai mare.

Procesorul Huawei Kirin 950 poate reprezenta un competitor puternic pentru modelele similare de la Qualcomm sau din gama Exynos de la Samsung și ar putea fi folosit în mai multe dispozitive de top anul viitor. Compania a folosit procesoarele Kirin pentru dispozitivele lansate pe piețele locale din China dar odată ce se extind pe piețele Europene și pe cele din America de Nord, este o șansă destul de mare să vedem dispozitive ce folosesc noul Kirin 950.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.