Huawei a fost inclusă pentru prima dată în raportul „The Forrester Wave: Private Cloud Software Suites, Q1 2016„, fiind denumită  furnizor important pe piața globală. Raportul este produs de către Forrester Research Inc, una dintre firmele independente de cercetare și consultanță cu cea mai mare influență din lume. Huawei este singurul furnizor chinez evaluat în această analiză de ultimă oră.

Forrester au aplicat metodologia lor FORRESTER WAVE pentru evaluarea ofertei, strategiei și prezenței pe piață în prezent a furnizorilor de servicii private de cloud. Acest raport este conceput pentru a-i ajuta pe profesioniștii din domeniul infrastructurii și operațiunilor (I&O) să ia decizii informate asupra soluțiilor private de cloud.

Pentru a fi luați în considerare pentru acest raport, vânzătorii trebuie să fie mai mult decât simple centre virtualizate de date, fiind necesar ca aceștia să ofere și portaluri de self-service și acces role-based, capabilități de configurare pentru infrastructură, capabilități de managementul resurselor, utilizatorilor și serviciilor, precum și aplicații bazate pe API.

Huawei FusionSphere este o suită de programe bazate pe sistemul OpenStack, cu scoruri de top în domeniul suportului pentru servicii de rețea și platforme, configurare automată, interfața pentru design-ul fluxului de lucru, și a serviciilor de suport. Forrester a notat că Huawei a fost singurul furnizor din cadrul acestei evaluări care avea timpi garantați de rezoluție și capacitatea de a delega problemele de service către echipa locală de suport, ca parte a celui mai înalt nivel al său din acordul de service pe niveluri (service-level agreement – SLA). Forrester a identificat și faptul că Huawei oferă opțiuni competitive, și că este o companie nou-venită în cercul acestei evaluări cu platforma sa bazată pe sistemul OpenStack, livrând astfel o soluție solidă, cu cele mai bune opțiuni de suport din clasa sa.

Dl. Ren Zhipeng, Președinte al Huawei Cloud Computing Product Line, a declarat:

“Huawei este hotărâtă să devină cel mai bun partener al clienților noștri în tranziția de la arhitectura tradițională la cea bazată pe cloud. În calitate de principală suită software a soluției FusionCloud, Huawei FusionSphere prezintă suportul pentru servicii private de cloud ca fiind una dintre cele mai importante aplicații ale sale. Soluția privată de cloud Huawei încorporează în design-ul său trei abordări de bază: convergența, deschiderea și aglitatea. Poate ajuta serviciile și procesele enterprise să se adapteze mai agil și eficient la schimbările de pe piață, poate promova inovația continuă pentru producția enterprise, și poate sprijini clienții în obținerea succesului de afaceri în era digitală.”

Până la sfârșitul anului 2015, Huawei a stabilit relații de colaborare cu peste 500 de parteneri de cloud computing și peste 10.000 de parteneri publici de cloud care se ocupă cu aplicații, dezvoltare, și servicii. Huawei a instalat mai mult de 1,4 milioane de mașini virtuale în 108 țări și regiuni, deservind mai mult de 2.500 de clienți în sectorul public și de guvernănmânt, în plus față de telecom, energie, finanțe și alte industrii.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.