Free cookie consent management tool by TermsFeed

În acest weekend se deschide perioada primei runde de înscrieri pentru Divizia PGL, competiție dedicată exclusiv pentru gamerii români și moldoveni, cu premii totale în valoare de 13.500 de dolari.

Vineri, 26 februarie, la ora 16, se dă startul perioadei pentru înscrierile în primul qualifier la League of Legends. La aceeași oră, în ziua următoare, sâmbătă, 27 februarie, echipele românești de Counter Strike: Global Offensive vor putea începe înscrierile în prima rundă de calificări rezervată lor.  Duminică, 28 februarie, vine rândul echipelor de Dota 2 să se înregistreze în turneul de calificări pentru Divizia PGL.

Link-urile pentru înscrieri vor fi publicate pe canalele oficiale de comunicare ale PGL. Vineri, va fi publicat link-ul pentru înscrierea echipelor de LoL, sâmbătă pentru CS:GO, iar duminică pentru echipele de Dota 2.

Detalii privind modalitatea de înscriere se găsesc în acest tutorial

Echipele trebuie să fie formate din cetățeni români sau moldoveni, care locuiesc pe teritoriul României sau al Republicii Moldova. Înscrierile se vor încheia în ziua meciurilor, respectiv 2 martie pentru LoL, 3 martie pentru CS:GO și 4 martie pentru Dota 2.

Divizia PGL, cel mai nou campionat de sport electronic dedicat exclusiv echipelor românești de LoL, Dota 2 și CS:GO, vine în sprijinul gamerilor care vor să-și construiască o carieră în esports.

Structura campionatului cuprinde două divizii: A și B. În urma unor tururi de calificări pentru fiecare din cele trei jocuri (CS:GO, Dota 2 și LoL), se vor desprinde câte șase echipe, reprezentând Divizia A.

După stabilirea celor şase echipe pentru fiecare joc, partidele se vor desfăşura în sistem fiecare cu fiecare. În această etapă, meciurile au o miză de 100 de dolari, astfel încât jucătorii vor avea o motivație în plus să se lupte pentru primele locuri din turneu.

În Divizia B se vor confrunta echipele care nu au avut ocazia să se califice în A, miza fiind promovarea în sezonul următor în Divizia A. Începând cu 3 martie 2016, încă din perioada calificărilor, fanii sporturilor electronice din România vor putea urmări toată acțiunea pe Twitch.tv, pe unul dintre următoarele trei canale:

Divizia PGL va culmina cu un eveniment LAN, pe 23-24 aprilie 2016, în noile studiouri PGL din București, unde vor avea loc cele trei finale cu premii de 2.000 USD pentru locul I și 1.000 USD pentru locul II la fiecare dintre cele 3 jocuri ale turneului (CS:GO, Dota 2, LoL).

Unii dintre cei mai cunoscuți comentatori de CS:GO, LoL și Dota 2 din România vor fi din nou în spatele pupitrelor pentru a vă prezenta toată acțiunea, strategiile echipelor, dar și informații interesante din culise: Adrian “Shadow” Belciug, Sebastian “Serano” Hudișteanu, Sebastian “TataStrumf” Honciuc, Robert “WildCat” Cristea, Cristian “Ppasarel” Bănăseanu, Mihai “DarkMickey” Popa și invitații lor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.