Free cookie consent management tool by TermsFeed

Google denumeste urmatoarea versiune a sistemului de operare pentru dispozitivele mobile Android 4.4 KitKat, numele a fost dezvaluit in aceasta luna iar compania nu a oferit informatii despre data de publicare a noii versiuni.

Aceasta stire vine ca o surpriza deoarece Google a indicat ca versiunea 4.4 a sistemului de operare va purta denumire Key Lime Pie. Decizia pentru noua denumire dupa mult cunoscuta ciocolata de la Nestle a fost luata din motive de marketing. Google a declarat catre BBC ca a venit cu aceasta idee si nici una dintre parti nu are implicatii financiare in privinta numelui.

Potrivit unor zvonuri din diferite surse (de exemplu AusDroid) sustin ca, dintr-o sursa anonima, Google planuieste sa lanseze Android 4.4 KitKat alaturi de Nexus 5 in luna Octombrie. Din pacate, aceasta informatie nu poate fi verificata momentan. Pe langa noutatile despre Android 4.4 KitKat si Nexus 5, AusDroid ofera si cateva informatii despre noutatile pe care le va cuprinde noua versiune a sistemului de operare.

Acestea pot sa nu fie singurele noutati aduse de noua versiune a sistemului de operare iar cateva pot sa nu fie disponibile la lansarea lui:

  • disponibilitate de actualizare pentru telefoane mai vechi
  • schimbari in fragmentare (redimensionare ecran)
  • actualizari Miracast
  • o noua galerie
  • noi API-uri pentru animatii
  • schimbarea culorii predefinite albastre intr-o noua paleta de culori
  • noi widgeturi de notificari

Desi ne asteptam ca Android 4.4 KitKat sa fie o actualizare majora, ne gandeam ca Google va merge la versiunea 5.0 a Android ce a primit anterior numele de cod Key Lime Pie. Dat fiind faptul ca lista de noutati din Android 4.4 este destul de scurta, se pare ca Google nu va face un redesing complet a sistemului, ceea ce nu poate fi un lucru rau.

Este posibil ca Google sa nu detina prea mult timp pentru a termina Key Lime Pie pana la sfarsitul anului dar doreste sa ofere utilizatorilor ceva nou pentru a-i tine ocupati intre timp pana la lansarea unei versiuni majore.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.