Free cookie consent management tool by TermsFeed

Presedinta Intel, Renee James, a declarat ca Intel se pregateste sa schimbe intreaga strategie de dezvoltare a produselor si serviciilor oferite.

„Ne-am impotmolit in prezent, cu toata aceasta fixatie pe echipamente mobile si dispozitive portabile. E nevoie sa facem un pas in spate pentru a avea o privire de ansamblu asupra transformarilor tehnologice pe cale sa se intample. Este un proiect amplu, care a implicat consultari cu Google, Facebook si alte companii similare. Totul va fi regandit la Intel.”  a spus James intr-un interviu acordat in cadrul Forumului Anual al Dezvoltorilor Intel.

Schimbarile, spune James, nu vizeaza doar gama de produse, Intel intentionand sa depaseasca „era serverelor” pentru a pasi in „era cloud”. James a mentionat si ca procesul este gandit inclusiv ca o schimbare de mentalitate a companiei. Produsul prezentat de catre presedinta Intel dezvoltatorilor a fost  Quark, un chip nou, mic si compact, destinat tabletelor, mini-book-urilor si altor device-uri portabile care permit conectarea la internet. Acesta este, potrivit declaratiilor lui James, un produs pentru o lume in care internetul este omniprezent. Intel spera sa poata lansa aceste chip-uri la scara larga, reinventand o piata asociata de obicei chip-urilor low-cost neperformante. Quark are, potrivit comunicarii facute de James, dimensiuni foarte reduse si va folosi doar o zecime din puterea unui procesor mobil low-power. Quark va fi prezentat la finalul acestui an si va fi disponibil pe piata in cantitati mari in prima parte a anului 2014.

Share.
Avatar of Ioana Munteanu

Pasionata de dezvoltare web, design si social media. Consider ca mediul virtual este cel mai puternic formator de opinie existent.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.