Intel isi reinventeaza imaginea si strategia

Presedinta Intel, Renee James, a declarat ca Intel se pregateste sa schimbe intreaga strategie de dezvoltare a produselor si serviciilor oferite.

“Ne-am impotmolit in prezent, cu toata aceasta fixatie pe echipamente mobile si dispozitive portabile. E nevoie sa facem un pas in spate pentru a avea o privire de ansamblu asupra transformarilor tehnologice pe cale sa se intample. Este un proiect amplu, care a implicat consultari cu Google, Facebook si alte companii similare. Totul va fi regandit la Intel.”  a spus James intr-un interviu acordat in cadrul Forumului Anual al Dezvoltorilor Intel.

Schimbarile, spune James, nu vizeaza doar gama de produse, Intel intentionand sa depaseasca „era serverelor” pentru a pasi in „era cloud”. James a mentionat si ca procesul este gandit inclusiv ca o schimbare de mentalitate a companiei. Produsul prezentat de catre presedinta Intel dezvoltatorilor a fost  Quark, un chip nou, mic si compact, destinat tabletelor, mini-book-urilor si altor device-uri portabile care permit conectarea la internet. Acesta este, potrivit declaratiilor lui James, un produs pentru o lume in care internetul este omniprezent. Intel spera sa poata lansa aceste chip-uri la scara larga, reinventand o piata asociata de obicei chip-urilor low-cost neperformante. Quark are, potrivit comunicarii facute de James, dimensiuni foarte reduse si va folosi doar o zecime din puterea unui procesor mobil low-power. Quark va fi prezentat la finalul acestui an si va fi disponibil pe piata in cantitati mari in prima parte a anului 2014.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus