Intel a prezentat noile procesoare mobile ce le va lansa in 2014

Qualcomm nu este singurul producator de cipseturi mobile de pe piata ce prezinta noi inovatii – Intel a prezentat la MWC noua linie de cipseturi mobile. Intel incearca de cativa ani sa fie un nume patrunzator pe piata dispozitivelor mobile dar produsele oferite de companie sunt folosite in dispozitive cu nivel mediu de specificatii. Intel a reusit sa convinga companii ca Asus si Samsung sa foloseasca procesoarele sale in cateva produse.

Intel a prezentat noutatile ce le are de oferit pentru acest an: doua noi cipseturi high-end – ambele construite pe arhitectura de 64 de biti si capabile sa suporte conexiuni LTE. Primul cipset lansat va fi Merrifield ce va fi disponibil in doua versiuni: Atom Z3460 si Atom Z3480; prima versiune va rula la o frecventa maxima de 1.6GHz iar a doua la 2.13GHz. Procesoarele Merrifield vor fi disponibile in prima jumatate a acestui an. In cateva teste de benchmark, Intel ne-a aratat ca procesorul Atom Z3480 a avut performante peste Apple A7 folosit in iPhone 5S dar si Qualcomm Snapdragon 800.

In a doua jumatate a acestui an, Intel va mai oferi un alt produs: Moorefield, si acesta va fi disponibil in doua versiuni: Atom Z3560, un model quad-core ce va rula la o frecventa de 1.8GHz si Atom A3580, un model quad-core ce va rula la o frecventa de 2.33GHz.

         

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus