Telefoanele continua sa ofere ecrane mai mari ce ruleaza la rezolutii inalte si densiatte a pixelilor mare, procesoare mai puternice, camere foto mai performante iar durata de viata a bateriei devine dtrstic cea mai importanta. Au fost facute destule incercari in acest segment de evolutie a tehnologiei, producatorii de telefoane mobile inceraca sa obtina visul de a oferi clientilor dispozitive performante nu doar din punct de vedere al tehnologiilor de procesare dar si din punctul de vedere al timpului de utilizare al dispozitivului intre incarcarile bateriei. Samsung incearca sa mearga pe acest drum oferind si implementand noi tehnici pentru a obtine o durata de viata a bateriei mai mare pentru noul varf de gama Galaxy S5.

Pe langa un mod de salvare a energiei ce transforma culorile ecranului in alb si negru, Samsung a mai implementat si alte modalitati de salvare a energiei:

NavExtend – acest aspect se axeaza pe imbunatatirea duratei de viata a bateriei cu pana la 25% in timpul utilizarii navigatiei GPS. Aceasta optiune determina nevoia telefonului pentru resursele grafice in comparatie cu necesitatile GPS. La baza, totul trebuie reimprospatat intr-un ritm alert iar unele cadre sunt indepartate. Aceasta optiune va pastra si o temperatura scazuta a telefonului.

WebExtend – functiile oferite de aceasta tehnica va oferi inca 25% mai multa durata de viata pentru bateria telefonului in timpul utilizarii browser-ului web. Ca si NavExtend, si aceasta functie determina nevoia telefonului pentru resursele grafice necesare versus ce necesita browser-ul. Aceasta functie reduce si caldura si functioneaza ci toate browser-ele Android existente pe piata.

GameExtend – aceasta functie a fost deja implementat si in Galaxy Note 3. Aceasta administreaza gradul de utilizare al resurselor grafice al aplicatiilor si jocurilor si presupune cresterea duratei de viata a bateriei cu pana la 50% fata de standardele conventionale.

Este posibil ca toate aceste functii sa fie implemnetate la nivel Kernel iar abilitatea de a administra aceste setari este negativa. Chiar si asa, Samsung incearca sa impinga capabilitatile unei baterii cu capacitatea de 2800mAh la limita.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.