Chiar daca Google a vandut Motorola pentru 2.9 miliarde de dolari companiei Lenovo, in urma a ramas echipa ce a lucrat la telefonul modular Project Ara. Google a oferit mai multe informatii despre proiect la inceputul acestei saptamani si a mentionat ca va tine si o conferinta pentru dezvoltatori focusata pe acest proiect. Prima conferinta a dezvoltatorilor Ara va avea loc pe 15-16 Aprilie si va fi difuzata online. La eveniment, Google va dezvalui primul kit de dezvoltare (MDK – Module Developers Kit) ce va permite acestora sa isi creeze propriile module pentru smartphone.

Telefonul modular va fi disponibil pe piata de anul viitor iar versiunea de baza va costa doar 50 de dolari. Aceasta varianta va detine doar conectivitate WiFi dar utilizatorii vor avea posibilitatea de a adauga mai multe module. Cu acest nou smartphone, Google urmareste sa creeze o noua platforma ce poate fi folosita de dezvoltatori pentru a-si creea propriile module aditionale ce pot fi integrate in telefon. Dispozitivul de baza ce va fi creat de Google va avea o endoschelet din aluminium. Endoscheletul va avea circuite ce va permite modulelor sa comunice dar va permite utilizatorilor sa dauge sau sa elimine module.

Sloturile vor fi destinate anumitor module. De exemplu, modulul pentru antena nu poate fi instalat in alt slot deoarece acesta poate afecta semnalul. Utilizatorii vor avea controlul deplin a modulelor ce le doresc adaugate, cele de pe partea frontala vor fi sigurantate in carcasa iar cele de pe spate vor fi prinse folosind magneti. Telefonul va fi rezistent la apa.

Nu este nici o informatie oficiala despre disponibilitatea exacta a telefonului pe piata.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.