Free cookie consent management tool by TermsFeed

Familia de produse Kaby Lake reprezintă un refresh pentru cele din gama Skylake care sunt disponibile pe piață de ceva vreme. Acestea fac parte din generația a 7-a de procesoare dezvoltate de Intel oferind un consum de energie mai mic dar și performanțe puțin mai ridicate față de modelele anterioare. Aceste procesoare vor face trecerea de la tehnologia de fabricație pe 14nm la cea pe 10nm care va fi reprezentată de procesoarele Cannonlake ce vor fi lansate anul viitor.

Noile procesoare se axează pe produsele ultrasubțiri precum laptop-uri sau dispozitive 2 în 1 aducând eficiență și performanțe îmbunătățite.

Noile procesoare deschid ușile producătorilor care doresc să își actualizeze linia de produse. Apple ar putea beneficia de acestea prin lansarea unor noi produse MacBook Pro sau chiar MacBook Air. Produsele din gama Surface de la Microsoft au avut de suferit din cauza unor probleme legate de procesoarele Intel Skylake.

Odată cu lansarea produselor din gama Kaby Lake, Intel încearcă să îmbunătățească mai mult experiența utilizatorilor și nu specificațiile tehnice. Procesoarele vor oferi capabilități de redare a conținutului la rezoluție 4K, a clipurilor înregistrate la 360 de grade și vor deschide ușile mai multor aplicații dedicate realității virtuale.

Conform companiei, procesoarele Intel din generația a 7-a sunt mai eficiente de 10 ori – la nivelul performanței per watt – față de modelele din prima generație unde cele din generația a 6-a sunt de 8 ori mai bune față de prima generație. Conform testelor efectuate de Intel, procesoarele au obținut o performanță pe web îmbunătățită cu 19% iar pentru aplicațiile de productivitate o performanță mai mare cu 12% față de procesoarele din gama Skylake.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.